četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Bogati poljoprivredni i turistički resursi Kosanice nisu iskorišćeni

Demokrate: Bogati poljoprivredni i turistički resursi Kosanice nisu iskorišćeni

U proteklih jedanaest dana Pljevljima se nezaustavljivo širi ideja „pobjeda, a ne podjela“ jer  mlade Demokrate, zajedno sa predsjednikom Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata u kontinuitetu obilaze domaćinstva širom pljevaljske opštine.

Prilikom posjete Kosanici, jednom od najljepših sela u opštini Pljevlja, predsjednik Bečić je, pored ostalih, u razgovoru sa mještankom, gospođom Nadom Damjanović zaključio da je jedino što je konstantno nije poboljšanje standarda građana, već odlazak stanovništva, veliki problem na koji lokalna vlast ne okreće glavu.

Bogati poljoprivredni i turistički resursi Kosanice nijesu iskorišćeni niti stavljeni u funkciju ruralnog razvoja, a upravo Kosanica ima sve preduslove za snažan ruralni razvoj koji počiva na raznovrsnim ulaganjima u selo, kako bi seosko stanovništvo ostvarivalo prihode iz više izvora, a ne samo iz poljoprivrede.

Ovaj kraj pljevaljske opštine nema ni odgovarajuću privrednu i saobraćajnu infrastrukturu. O tome najbolje govori činjenica da veliki broj sporednih puteva duž magistrale, koji vode do naselja, nisu asfaltirani i teško su prohodni, pogotovo u zimskom periodu. A ono što je nedopustivo je da najmlađi stanovnici pljevaljske opštine pješače do svoje škole i po nekoliko kilometara dnevno, što samo govori da ovu vlast ne zanima ni budućnost Kosanice, ni Pljevalja.

Svi gore navedeni problemi govore da su aktelnoj odlazećoj vlasti u Pljevljima prioritet bile privilegije funkcionera, a ne javna dobra koja unapređuju blagostanje svih građana.

U svakom dijelu pljevaljske opštine Demokrate jačaju svijest o neophodnosti demokratskih promjena. U odnosu na goruće probleme građana o kojima svakodnevno slušamo na terenu, imamo odgovore u vidu konkretnih programskih rješenja iza kojih će stati odgovorni i ugledni ljudi. Snaga naših ideja i predanost naših ljudi uvjeravaju i poslednjeg skeptika da će Demokratska partija socijalista u Pljevljima dožvjeti potpuni debakl.

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanić: 24. oktobra probudicemo se u demokratskim, ujedinjenim i pravim Pljevljima!

Predsjednik Pokreta za Pljevlja, doktor Novica Stanić naglasio je da u ovoj koaliciji nema velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.