sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Četiri funkcionera DPS-a strani državljani

Demokrate: Četiri funkcionera DPS-a strani državljani

Organizovana kriminalna grupa, zvana Demokratska partija Svetozara, ovih nedjelja vodi pravu hajku preko svojih (čitaj: udbaških) i medija iz podzemlja protiv najperspektivnijeg političkog subjekta u Crnoj Gori, koji ih svojim zdravim idejama i čistim i nekompromitovanim ljudima tjera iz poraza u poraz, a time i u očaj. Iz očaja nastaje strah, iz straha nervoza, a u unezverenom stanju „šef“ naređuje da se ne biraju metodi u obračunu sa Demokratama. Jedan od tih je i pokušaj konstruisanja afere Državljanstvo i paljenja vatre tamo gdje ni dima nema.

Kao odgovor na posljednji udbaški napad na potpredsjednika i poslanika Demokratske Crne Gore, Mijomira Pejovića, mi i ovog puta kažemo: to su masne neistine i grube izmišljotine – Mijomir Pejović je državljanin Crne Gore i nijedne druge države, o čemu će on sam javnost vrlo skoro podrobnije informisati i predočiti dokaze koji ovu tvrdnju potkrepljuju.

No, kad su gospoda iz DPSa već načela tu temu, nijesmo bili lijeni, već smo se obavijestili o tome ko su sve njihovi javni i partijski funkcioneri koji imaju dvojno državljanstvo. Gospodo iz OKG, pitali smo vas ko iz vaših redova u ovom smislu krši zakon. Vi ćutite. Pa, dozvolite da sada mi nešto kažemo na tu temu. Tražili ste – gledajte!

Danas počinjemo od Pljevalja. Jedan od razloga je i što je najbučniji među vama, koji je na sva zvona pozivao Tužilaštvo da se pozabavi pitanjem državljanstva Jokića i nekoliko puta javno istupao napadajući gradonačelnika Kotora, Pljevljak Danijel Živković, poslanik i odbornik Demokratske partije socijalista. Ono što je najvažnije, poslanik Živković je i predsjednik Odbora za izbor i imenovanja u SO Pljevlja.

Za gospodina Živkovića i cjelokupnu crnogorsku javnost nekoliko informacija:

– Saša Ječmenica, doskorašnji Glavni administrator Opštine Pljevlja, sada Direktor d.o.o. „Čistoća“, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin je Republike Srbije;

– Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u pljevljima, državljanin je Bosne i Hercegovine;

– Sabrina Hadžiosmanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, državljanka je Bosne i Hercegovine;

– Milko Čolović, predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Čistoća“ u Pljevljima, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin je Republike Srbije.

Evo prilike poslaniku Danijelu Živkoviću da kao predsjednik Odbora za izbor i imenovanja u SO Pljevlja pokrene pitanje razrješenja dva odbornika DPSa koji su strani državljani, a potom direktora d.o.o. „Čistoća“ koji kao državljanin Srbije obavlja dužnost, kao i njegov kolega predsjednik Odbora direktora.

Dakle, da pojasnimo: u pljevaljskom parlamentu imamo situaciju da su najmanje dva odbornika DPSa strani državljani i to na današnji dan. Imamo situaciju da je funkciju Glavnog administratora sve vrijeme obavljao strani državljanin, a sada je preuzeo javno preduzeće.

Kako je Živkoviću promaklo da pokrene pitanje razrješenja i odgovornosti svojih funkcionera, u svom dvorištu i iz svoje nadležnosti, a bavi se Jokićem koji ne posjeduje ni jedno drugo državljanstvo, osim državljanstva Crne Gore, o čemu je priložio na uvid javnosti i odgovarajućim organima dokaz koji to potvrđuje?

Ajde sad, gospodo iz DPS-a, da čujemo šta imate da kažete. Udahnite, fino, polako, redom, angažujte svoje službe i da čujemo odgovore. I imajte u vidu da je ovo tek prva porcija.


About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.