četvrtak , april 22 2021
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate CG:Predsjednik opštine Golubović je u sukobu interesa jer radi za Rudnik uglja i opštinu Pljevlja

Demokrate CG:Predsjednik opštine Golubović je u sukobu interesa jer radi za Rudnik uglja i opštinu Pljevlja

U imovinskom kartonu Igora Golubovića jasno se vidi da dok obavlja dužnost predsjednika Opštine Pljevlja, istovremeno „konsultuje“ i Rudnik uglja, za koje usluge prima 600 eura mjesečno, što je skandalozno.

Golubović je dakle zatupnik interesa energetskog lobija, što smo saopštavali i prilikom njegovog izbora na poziciju predsjednika Opštine Pljevlja, a vrijeme je potvrdilo tu konstataciju. Sada vidimo da ga Rudnik uglja finansira za „konsultantske usluge“ i to u periodu dok vrši dužnost predsjednika, što je klasični sukob interesa. Rudnik uglja i Opština Pljevlja nalaze se u dužničko-povjerilačkom odnosu, a Golubović istovremeno radi za povjerioca i za dužnika sjedeći na dvije stolice.

Sada je potpuno jasno zašto Golubović ćuti na zagađenje koje prouzrokuju Rudnik i Termoelektrana. Nije se čuo niti jedan jedini kritički ton dok su ove kompanije trovale djecu Pljevalja. Vidjeli smo od srane Golubovića poteze popuštanja i povlađivanja prilikom odmjeravanja procenta za naknadu za unaprijeđenje životne sredine. Upravo na prelomnoj tački za interese Pljevlja zbog koje je ostavku podnio njegov prethodnik, Golubović je popustio u korist Rudnika uglja i Termoelektrane.

Dakle, predsjednik opštine koji je na platnom spisku Rudnika i koji ima zavezane ruke za sprovođenje ključnih poteza, ne može raditi za interese građana Pljevalja.

Čak se ni u ovom vremenu pandemije nije usudio da kao predsjednik opštine zatraži od Rudnika uglja da pomogne zdravstvu ili ugroženim građanima, iako je ova kompanija ostvarila profit od 9,5 miliona prošle godine.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
 
Klub odbornika Demokrata Pljevlja
Golubović ASK Demokrate CG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

demokrate logo

Demokrate – Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji

Demokrate najoštrije osuđuju primitivizam i šovinizam koji se u Pljevljima i svim drugim gradovima u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *