subota , 13 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Crnogorski sudovi u zavisnosti od potrebe pretvaraju i u takozvane „mašine za pranje DPS prljavština i udbaških podmetačina“

Demokrate: Crnogorski sudovi u zavisnosti od potrebe pretvaraju i u takozvane „mašine za pranje DPS prljavština i udbaških podmetačina“

Sa žaljenjem konstatujemo da je nakon Uprave policije i Odjeljenje suda za prekršaje u Pljevljima podleglo pritiscima prihvatajući konstruisanu optužnicu, odnosno zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i donijelo odluku kojom zajedno sa napadačima oglašava krivim i našeg funkcionera Nikolu Rovčanina, da je navodno on izazvao upad grupe napadača u prostorije Demokrata u Pljevljima za vrijeme poslednjih lokalnih izbora. Iako je naočigled cjelokupne javnosti Rovčanin sa svojim kolegama bio žrtva brutalnog i organizovanog napada po nalogu DPS-a, o čemu svjedoči između ostalog i video zapis prezentovan javnosti, sud je očito imao namjeru da, po zna se čijem nalogu, prikrije politički organizovan motiv napada. Presudom Suda za prekršaje u Pljevljima neshvatljivo se navodi da je Rovčanin kriv što su aktivisti DPS-a sa očiglednom namerom upali u sjedište naše partije, da je kriv što su oni fizički nasrnuli na njega i njegove kolege i da je kriv što su mu prijetili da će napasti na život. Pravno neutemeljenom odlukom zasnovanom na izmišljenim iskazima, sud kažnjava i napadača sa iznosom od 150 eura čime obezvrjeđuje značaj i težinu ovog sramnog djela.

Navedenom presudom, crnogorsko pravosuđe je objavljujući rat očiglednosti, gazeći preko logike i  potiskujući istinu u drugi plan, pokušalo rehabilitovati DPS i očigledni organizovani napad njihovih aktivista na funkcionere Demokratske Crne Gore, kao i njihov nasilni upad u naše prostorije u Pljevljima. Na žalost, i ovaj primjer pokazuje da se crnogorski sudovi u zavisnosti od potrebe pretvaraju i u takozvane „mašine za pranje DPS prljavština i udbaških podmetačina“.  I u ovom slučaju namjera je bila da se predmet konstruisan u Upravi policije provede kroz dogovoreni sudski proces i zalije nekakvim sudijskim deterdžentima za ispiranje, kako bi politički motiv napada bio izbrisan.

DPS-u očigledno nije odgovaralo da istina dobije sudski epilog, čime bi se još jednom potvrdila zastrašujuća činjenica, da ne prezaju ni od fizičkih obračuna u cilju prekrajanja izborne volje građana. Cilj naloga je da se u konkretnom slučaju DPS ne pominje, kao ni politički motiv napada, a da se iskonstruiše nešto sasvim drugo, zaustavljanje daljeg gomilanja presuda koje svjedoče o nepočinstvima vladajuće partije u toku izbornih procesa. Tako je ovlašćeni policijski službenik sa očiglednom namjerom izostavio jasno vidljiv i izražen politički motiv za napad na Demokrate, pa umjesto toga iskonstruisao događaj da je navodno Rovčanin uvrijedio napadače nakon čega su nasrnuli na prostorije Demokratske Crne Gore. To je naravno brutalna laž, veoma vidljiva izmišljotina. Uprava policije je zapravo od čitavog događaja iskonstruisala navodnu običnu svađu građana, izostavljajući činjenicu da je događaj nastao na izborni dan, da su napadači bili obezbjeđenje izbornog štaba DPSa u dvorani „Ada“, da je  izvršen nasilan upad u prostorije političke organizacije, da su fizički napadnuti funkcioneri Demokrata i da je neposredno prije napada otkriven i javno prezentovan punkt DPSa za kupovinu glasova. Sve ove činjenice za pojedince iz Uprave policije nemaju veze sa politikom i političkim motivima, a to vjerovatno usled političke ostrašćenosti, slijepog izvršavanja političkih naloga i nedopustivog neprofesionalizma.  Da ne pominjemo Tužilaštvo koje je brzopoteznim obavještenjem ocijenilo da nema elemenata za krivično gonjenje.

Očekivali smo zaista da će sud sagledati cjelokupnu situaciju, da neće podleći uticajima i stati na stranu iskonstruisanih predloga, uspostavljajući tako veoma opasnu praksu.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.