subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: DPS doveo Pljevlja pred kolaps

Demokrate: DPS doveo Pljevlja pred kolaps

Upozoravamo da su Pljevlja dovedena pred ekološki, ekonomski i privredni kolaps. Organizovana kriminalna grupa zvana DPS vješto je iskoristila svoj ogranak u Pljevljima, koji je imao zadatak da sačuva interese nekoliko porodica na štetu građana Pljevalja. Pošto su ispunili svoj zadatak, pred licem javnosti pušteni su niz vodu. Da je Pljevaljski DPS otpisan  i prije izborne utakmice potvrdio je lično Duško Marković izjavom da otima Pljevljacima eko- taksu i daje zagađivačima, a ujedno poručio lokalnim pijunima da ćute udarajući im šamar od koga se ne mogu oporaviti. Juče još jedan šamar i blokade računa zbog poreskog duga opštini Pljevlja, Javnim službana i ustanovama. Toliko o uticaju Pljevaljskog ogranka Organizovane kriminalne grupe zvane DPS izmučene unutrašnjim podjelama i političkim promašajima. Pored činjenice da za četiri godine nisu uspjeli da konstituišu lokalnu vlast, ni jedno predizborno obećanje nisu ispunili, ali su zato ćutali i klimali glavom gledajući kako se uništavaju Pljevlja. Dok se Brković i dalje iživljava nad našim šumama i tuži radnike kojima duguje zarade, lokalni DPS ćuti. Prije samo dvije godine tako se glasno pričalo o drugom bloku Termoelektrane, a sada se ćuti. Ćuti se i o toplifikaciji grada i o ogromnoj stopi nezaposlenosti. I danas, nakon što su blokirani računi, opet ćute.

Da je upaljen crveni alarm osjećaju i radnici u javnim službama. Mjesecima su bez plata zaposleni u d.o.o“Grijanje“, d.o.o“Lokalni putevi“, d.o.o“Agencija za stambeno poslovni fond“,  Lokalni javni emiter „RTV Pljevlja“ i drugi. U d.o.o „Čistoća“ i dalje je na snazi progon zaposlenih od strane Izvršnog direktora. Od obećane gradske toplane nema ništa, padaju tenderi i raskidaju se ugovori. Možda u lokalnoj upravi misle da popločavanjem ulica i maskiranjem oronule vodovodne infrastrukture, mogu obmanuti građane i predstaviti da su navodno nešto uradili.

DPS je u ovom mandatu unazadio Pljevlja i doveo grad pred kolaps. Na koji način? Nije uspio da riješi ni jedan ekološki problem, čak je i pogoršao situaciju. Doveo je finansije opštine i Javnih službi u takvo stanje, da su danas svi računi blokirani. Duguje se zaposlenima u Javnim službama više mjesečnih zarada. Lokalna vlasti i dalje nije konstituisana, a uporno se suprotno zakonu održavaju osuđeni u aferi „Snimak“ na funkcijama. Nezaposlenost i dalje raste. Ni jedan značajan infrastrukturni projekat nije sproveden. Seoski putevi su u katastrofalnom stanju itd. Pljevlja se nalaze u jednoj ekološkoj, ekonomskoj, privrednoj i socijalnoj krizi. Svjesni da gube vlast u Pljevljima, ne isključujemo da se u pojedinim segmentima sa namjerom gomilaju problemi kako bi se novoj vlasti od proljeća ostavila što teža situacija. Upozoravamo lokalni DPS da poslednje mjesece mandata lokalne vlasti pokuša da stavi u okvire zakona a u kladu sa interesima građana Pljevalja. Oni koji nemaju hrabrosti da se suprostave kolonijalnoj politici Vlade prema Pljevljima, ne mogu da vode ovu opštinu.

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.