četvrtak , maj 28 2020
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: DPS zloupotrebljava institucije Crvenog krsta i Centra za socijalni rad

Demokrate: DPS zloupotrebljava institucije Crvenog krsta i Centra za socijalni rad

U vremenu kada je cijela planeta stala, kada svijet diše u jednom dahu, kada je čovječanstvo ugroženije više nego ikad u svojoj modernoj istoriji, DPS kao da izmišlja nove  metode kako prekršiti mjere zabrane prethodno donesene od strane  njihovog partijskog tijela, bolje poznatog pod nazivom NKT.

Prosto je nevjerovatno da su se predstavnici režima dosjetili da, u opštem metežu i haosu, otpočnu sa predizbornim aktivnostima, za izbore za koje nema ni minimuma uslova.

Kao da nije bilo dovoljno organizovano istovaranje brašna i dostava istog po partijskim spiskovima , pljevaljski DPS je organizovao i call centar, na koji se mogu javiti građani, kojima bi na ovaj način trebala da bude dostavljena pomoć.

Ukoliko zanemarimo neeticke momente ovog čina, kao i očigledno kršenje naredbi NKT, postavlja se pitanje da li zakon važi sa sve isto i ako važi kako to da DPS naočigled cjelokupne crnogorske javnosti može da krši mjere donijete u cilju borbe protiv korona virusa.

Pošto je NKT očigledno partijsko tijelo DPS-a, ne može se ni očekivati neka ozbiljnija reakcija na ovo flagrantno kršenje zakona. Uostalom, crnogorska javnost je upoznata sa činjenicom  kako je poslanica Zdenka Popović uhapšena kao poslednji kriminalac, dok je dostavila paket hrane starici, u potpunosti poštujuci donesene mjere, a pljevaljski DPS sprovodi organizovanu akciju pomoći, oglušujuci se na sve mjere koje su stavile u karantin cijelu drzavu. Očigledno zakoni ne vaze isto za sve.

Takođe, valja napomenuti da ovim sramnim cinom, DPS manipuliše najugroženijim slojem populacije, koje su upravo oni doveli do ruba egzistencije, a sada su se u susret parlamentarnim izborima sjetili da tim istim ljudima “pomažu”.

Očigledno je da se DPS poistovijetio sa svim državnim institucijama, pa ovom akcijom u potpunosti ignorišu i zaobilaze Crveni krst i centar za socijalni rad, stvarajući apsurdnu situaciju o opravdanosti njihovog rada i postojanja,  ako znamo da iste institucije  moraju preuzeti najviše odgovornosti u ovim teškim vremenima.

Pošto su zdravstvo u Pljevljima  doveli na jako niske grane i u potpunosti srozali časni ljekarski poziv, predstavnici poslednjeg diktatorskog režima su ipak prelomili da uplate nekakvih simboličnih tridesetak hiljada evra pljevaljskoj bolnici, a da paralelno sa tim sprovode predizborne aktivnosti, javno kršeci mjere zabrane kretanja i mjere samoizolacije gradjana.

Ovim putem pozivamo Upravu policije i sve relevantne institucije da odreaguju kako bi se ova očigledna zloupotreba spriječila. Kada su u pitanju opozicioni predstavnici, iste te institucije su itekako agilne, dok se na zloupotrebe vlasti uporno ćuti.

Ne treba ni naglašavati da se na ovaj način, dostavljanjem pomoći od strane predstavnika DPS a, direktno ugrožava zdravlje građana, pa da se niko, pa ni aktuelna vlast ne smije igrati sa biološkim opstankom građana.

 

 

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

so 5 jun

SJEDNICA SO ZAKAZANA ZA 5.I 6. JUN

Sjednica lokalnog parlamenta, koja je odložena zbog pandemije virusa korona, održaće se 5. i 6. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *