ponedeljak , januar 25 2021
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate formirale Mjesne odbore Komini, Odžak i Lovćen

Demokrate formirale Mjesne odbore Komini, Odžak i Lovćen

Pljevaljske Demokrata nastavljaju sa formiranjem i zaokruživanjem svoje partijske infrastrukture. Dok se drugi Pljevalja sjete 15tak dana pred izbore, Demokrate uporno već pola godine unazad obilaze sva pljevaljska domaćinstva u kojima se suočavaju sa ogromnom podrškom, ali i sa velikim siromaštvom građana.

Ovog puta su formirani mjesni odbori Komini, Odžak i Lovćen. Za presjednika MO Komini izabran je Vidoje Vučinić,za potpresjednike su izabrani Dragan Manović, Žarko Mišović i Darko Cmiljanić, dok je za sekretara MO izabrana Gordana Đuković. Na sastanku je izraženo nezadovoljstvo odnosom države prema Pljevljima i konstatovano je da se mora prestati sa ignorantskim odnosom centralne vlasti prema našoj opštini. Posebno je naglašeno pitanje katastrofalnog ekološkog stanja u ovoj mjesnoj zajednici, koja zbog blizine Termoelektrane Pljevlja decenijama unazad ima ogromne probleme, dovodeći u pitanje čak i biološki opstanak stanovnika ovog kraja. Mještani Komina su prepoznati kao veliki radnici i domaćini, ali zahvaljujuci kleptokratskoj vlasti dobar dio stanovnika je doveden na rub egzistencije.MO odzak

Da su Demokrate preuzele primat na političkoj sceni Pljevalja, kao i da su postale najaktivnija i najorganizovanija partija u opštin, ,potvrđeno je i na sastanku u Odžaku, na kojem je formiran Mjesni odbor u sastavu: presjednik Semir Čuturić, potpresjednik Miljan Jović i sekretarka Marina Vulović. Analizirajuci političku situaciju u opštini,  kao i na državnom nivou, prisutni su se složili da jedino Demokrate mogu prekinuti sa dosadašnjom praksom zanemarivanja Pljevalja i oživjeti depresivnu ekonomsku, ekološku i demografsku situaciju u gradu. Sa sastanka je poručeno da su mještani Odžaka, zajedno, ruku pod ruku, pravoslavci i muslimani, odlučili da kaču stop nametnutim podjelama kojima su nam decenijama mazali oči, a istovremeno punili privatne bankarske račune. Već na proljeće će se sa tom praksom prestati, jer će Demokrate činiti okosnicu sljedeće vlasti.Lovćen MO Pljevlja (1)

Formiran je i Mjesni odbor Lovćen čiji su članovi izabrali rukovodstvo. Za predsjednika MO izabran je Aleksandar Bajčeta dipl. ing. poljoprivrede, dok su za potpredsjednike izabrani Svetlana Tošić, Mile Tešović i Milorad Bujišić, a za sekretarku Arialda Memić. Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja Milojica Tešović, potpredsjednica Vesna Lončar i portparol mr Emir Bidžan.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

demokrate

Demokrate – Tužilaštvo hitno da ispita moguće koruptivne radnje u predmetu „Ekološka katastrofa na Ćehotini“

Imajući u vidu da je saopštenje Osnovnog suda u Pljevljima usmjereno na sadržaj reagovanja Demokratske …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *