sreda , jun 3 2020
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Građani se žale na političke pritiske

Demokrate: Građani se žale na političke pritiske

 
Nekoliko desetina građana Pljevalja  obratilo se  OO Demokratske Crne Gore Pljevlja, zahtijevajući reakciju zbog  političkih pritisaka kojima su izloženi od strane poslodavaca i pretpostavljenih. Naime, radnici i zaposleni u „Vektri Jakić“, kao i zaposleni u nekim drugim firmama i preduzećima u gradu, suočavaju se sa pritiscima poslodavaca u smislu davanja potpisa za presjedničku kandidaturu Mila Đukanovića.

Ovim putem oštro osuđujemo postupanje Dragana Brkovića, koji umjesto da isplati 6 zarada koje duguje  zaposlenim radnicima, iste privodi u kancelariju i primorava da stave potpis kao znak podrške Milu Đukanoviću. Zar je Brković, koji je urnisao pljevaljske šume u poslednjih deceniju, dobio koncesije u Pljevljima da osniva partijsku ćeliju DPS-a pod imenom „Vektra Jakić“?

Pozivamo nadležne organe, tužioca i inspekciju rada da zaštite zaposlene u Pljevljima od političkog progona i pritiska kojem su izloženi.

Upozoravamo rukovodstvo „Vektre Jakić“, koje istovremeno gazi Zakon o radu i Ustav Crne Gore,  da nijednom radniku ne smiju biti uskraćena prava iz radnih odnosa zbog drugačijeg političkog opredjeljenja i mišljenja.

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

640_14345365_POKRET-ZA-PLJEVLJA-LOGO-770x450

Pokret za Pljevlja: Ako je deportacija bila državna greška, onda je za ubistvo Duška Jovanovića postojao državni razlog

Danas se navršava 16 godina od ubistva Duška Jovanovića, glavnog urednika „Dana“, čiji nalogodavci i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *