nedelja , 5 februara 2023
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Izvještaji Crvenog krsta najbolji pokazatelj socio-ekonomske situacije u Pljevljima

Demokrate: Izvještaji Crvenog krsta najbolji pokazatelj socio-ekonomske situacije u Pljevljima

OPŠTINA PLJEVLJA DA ISPLATI ZAOSTALE ZARADE RADNICIMA JAVNIH PREDUZEĆA

 

Iako je teško predvidjeti finansijske posledice, koje će na privredu ostaviti novonastala situacija u vezi sa pandemijom korona virusa, jasno je da građani Pljevalja već trpe ogromne finansijske gubitke. Da je situacija ozbiljna, pokazuju i svakodnevni izvještaji Crvenog krsta u kojima čujemo da se sve više građana javlja za pomoć u hrani i lijekovima.

Ogroman broj radnika koji su u ovoj situaciji ostali bez primanja, jasan je signal nadležnim organima lokalne uprave da je neophodno obezbijediti određenu pomoć i radnicima i poslodavcima, kroz oslobađanje ili značajno umanjenje svih lokalnih nameta. U ovom trenutku najugroženiji su radnici u ugostiteljstvu, taksisti, radnici u buticima i drugim manjim trgovinama, ali i radnici u lokalnim preduzećima.

Ne tako davno, u decembru, na zahtjev opozicionih odbornika, raspravljalo se o stanju u lokalnim preduzećima u kojima je stanje izuzetno loše. Kako tada, tako i danas stanje je gotovo nepromijenjeno. Preduzeću Komunalne usluge se i dalje duguje jedanaest mjesecnih zarada, što je zaista nedopustivo s obzirom na novonastalu situaciju, koja je dodatno uticala na ionako teško materijalno stanje zaposlenih u ovom preduzeću.

Radnici su u ovom trenutku posebno ugroženi, a oni su nosioci privrede u našem gradu. Lokalna uprava u ovom trenutku, mora pokazati veći senzibilitet i naći način da isplati zarade zaposlenima kojima se duguje, a nezaposlenima obezbijedi određenu vrstu pomoći i subvencija!

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Lekić: Andrija Mandić je autentični predstavnik i kandidat naroda!

Današnja jednoglasna odluka Glavnog odbora Nove srpske demokratije o kandidaturi gospodina Andrije Mandića za predsjednika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.