sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate jedina šansa za oporavak pljevaljske opštine

Demokrate jedina šansa za oporavak pljevaljske opštine

Demokrate Pljevalja nastavljaju sa zaokruživanjem svoje partijske infrastrukture. Na red je došao MO Gradac. Za presjednika Mjesnog odbora Gradac izabran je Mišo Pajević, za potpresjednike su izabrani Žarko Danilović i Vaso Jelovac, dok je za sekretarku mjesnog odbora izabrana Mira Tanjević.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo masovnim učlanjivanjem Pljevljaka u Demokrate, iz svih djelova grada i sela. Demokrate MO Gradac su izrazile nezadovoljstvo odnosom aktuelne lokalne i državne vlasti prema njihovom naselju. I zaista, ožiljci koje je ostavila tridesetogodišnja vladavina DPSa na Pljevlja i Gradac su vidljivi na svakom koraku. U Gradac su se nekada doseljavali  ugledni inžinjeri i rudari, dok danas ovo naselje predstavlja idealnu scenografiju za holivudske filmove strave i užasa. Napuštene stambene zgrade, oronuli poljoprivredni objekti, odlazak mladih danas predstavljaju sumornu sliku ovog nekada lijepog rudarskog mjesta. Mještani Graca sjećaju se srećnih dana kada je rudnik Šuplja Stijena predstavljao privredni gigant, toliko moćan da je od dijela tog novca izgrađena dvorana Tivoli u Ljubljani.

Apsolutno svi prisutni na sastanku su se složili da je za ovako beznadežno stanje u Gracu odgovorna kriminogena vlast na državnom nivou, dok njen lojalni ogranak na lokalnom nivou ništa ne preduzima da građanima bude bolje.

Konstatovano je i da su Demokrate jedina šansa za oporavak pljevaljske opštine, kao i čitave Crne Gore. Masovnom podrškom svih građana Pljevalja, na proljeće će se definitivno završiti sa tridesetogodišnjim mrakom koji se nadvio nad Pljevljima i Crnom Gorom.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.