nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Nacionalšovinistički SDP prednjači u mržnjji Srba i nastavlja svađalačku misiju

Demokrate: Nacionalšovinistički SDP prednjači u mržnjji Srba i nastavlja svađalačku misiju

Nacionalšovinistička stranka SDP nastavlja svoju svađalačku misiju po Crnoj Gori, pokušavajući da za sobom odvuku sve ono što je prijetnja šovinizmu i pećinskom nacionalizmu, po modelu Milivoja Bešlina, a još nisu javnosti Crne Gore odgovorili na pitanje šta imaju protiv Herceg Novog, pošto su saopštili da od Crne Gore Vlada želi da napravi Herceg Novi, navodi se u saopštenju za javnost Demokrata CG koji su ocijenili da je SDP izjava o HN najklasičniji mogući šovinistički ispad. Za Demokratsku Crnu Goru, gospodo iz SDP-a, nevidljive su razlike između mrzitelja bilo koje nacije, možete li vi isto reći i za sebe i svoju partiju, upitale su Demokrate pitajući SDP “ gospodo nacionalšovinisti i pećinski nacionalisti” gdje su bili prethodnih nedjelja kada su se, nažalost,čule mnoge nacionalšovinističke parole sa obije strane, gdje ste bili tada,?

– SDP je stranka koja bestidno stoji iza svakog fašistickog napada ili izjave u Crnoj Gori, jer se radi o jednoj od najradikalnijih stranaka u Crnoj Gori. U saopštenju pljevaljskih partija se jasno navodi da veze nemaju sa okupljanjima, dok Mirko Stanić i SDP stoje iza svakog šovinističkog okupljanja u Crnoj Gori. U saopštenju partija jasno se navodi, nego u SDP-u ne čitaju, da se nema nikakav problem da bude bilo ko, bilo koje vjere, načelnik CB, ali SDP, očito, smatra da ne može svako, te da neko, ako ne dijeli stavove SDP-a, po difoltu mora biti fašista.
Sa jedne strane imamo mrzitelje manjina i Crnogoraca, a sa druge mrzitelje Srba među kojima prednjači SDP. Sa jedne strane imamo medalju koja se bori da Srbin ne bude načelnik, a sa druge da Bošnjak ne bude načelnik. Ne, gospodo, načelnik se ne bira i smjenjuje po imenu i prezimenu, već po svom profesionalnom background-u. Ako je neko u prekoračenju ovlašćenja tukao narod na bilo kojim protestima, bilo koje strane, taj ne može biti načelnik ma kako se zvao…Da ne koriste svaku priliku da sitno ućare na političkoj sceni Crne Gore ne bi napravili grešku saopštavajući da zbog pandemije neće učestvovati na lokalnim izborima u Herceg Novom, a ustvari svi znaju da je stvarni razlog nastavak srljanja ispod cenzusa –saopštile su Demokrate objašnjavajući da je termin pećinski nacionalizam SDP počeo izučavati prije dva dana kada su ga u svojim izjavama upotrijebili Vučić i Đukanović, pojašnjavajući da su ga Demokrate prije 6 godina prvi upotrijebili objašnjavajući jednu i drugu stranu jedne te iste nacionalšovinističke medalje u kojoj je bila i danas jeste SDP.

Demokrate su ocijenila da ispada da je originalno shvatanjje patriotizam po aršinima Mirka Stanića jedino kad on sjedi sa Svetom Marovićem, kao predsjednikom u Bordu direktora Budvanske rivijere, koji je svu imovinu preselio u za Mirka omraženu Srbiju.
-Reći za časnog Milojicu Tešovića da je fašista i nacionalista može samo stranka sastavljena od političkih profila čija je namjena slična namjeni Milivoja Bešlina. To se vidi po njihovoj neobjektivnosti. Kad se protestuje protiv imenovanja načelnika, onda je to maslo nove vlasti. A kada ista ta vlast istog tog načelnika imenuje, šta onda? O čemu se radi? Odlučite se- navode Demokrate.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Gradir rudnik

Opština Pljevlja: Rekultivacija, obnavljanje zemlje nema ili je nedovoljno

Rudnik uglja Pljevlja i Rudnik olova i cinka Šuplja stijena ne sprovode rekultivaciju na zadovoljavajućem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *