ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Odlučni u namjeri da ovu opštinu učinimo boljim mjestom za život i dalje ćemo nastaviti da obilazimo pljevaljska domaćinstva

Demokrate: Odlučni u namjeri da ovu opštinu učinimo boljim mjestom za život i dalje ćemo nastaviti da obilazimo pljevaljska domaćinstva

U borbi protiv uništitelja pljevaljske opštine nema predaha ni uzmaka, zato mlade Demokrate, zajedno sa predsjednikom Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom pljevaljskih Demokrata i dalje obilaze domaćinstva u Pljevljima.

Obilazeći svaki pedalj pljevaljske opštine, predsjednik Bečić se upoznao i sa Mitrom Ostojićem, mještaninom sela Đurđevića Tara.  Do kuće ovog domaćina vodi izuzetno loš makadamski put. Ono što je najneophodnije ovom kraju jeste uređenje puteva koji, zbog uspona na strmim stranama kanjona riijeke Tare moraju biti asfaltirani da bi se mogli koristiti.

Prilikom posjete, predsjednik Bečić je zatekao domaćina kako već priprema ogrijev za oštre i teške zime u ovom selu, kada se desi da su danima pojedine kuće odsječene zbog sniježnih nameta. Dok je razgovarao sa domaćinom i i pažljivo slušao njegove savjete, nestalo je struje, što je česta pojava u ovim krajevima.

Zbog unikatnog mosta na Tari i prelijepog krajolika, turizam je razvojna šansa ovog dijela opštine Pljevlja. Ali , osim nekoliko porodica koji u blizini mosta pružaju usluge raftinga, prenoćišta, domaće hrane, potencijali Đurđevića Tare nijesu iskorišeni u dovoljnoj mjeri. Jedan od najljepših mostova nad najdubljim kanjonom u Evropi kroz koji protiče „suza Evrope“ mora mnogo bolje i ozbiljnije da se iskoristi u turističke svrhe. Tako bi i brojna domaćinstva ovog kraja mogla prosperirati.

Demokrate su odlučne u namjeri da ovu opštinu učine boljim mjestom za život, zato će i dalje nastaviti da obilaze pljevaljska domaćinstva, kako bi saznali koji su to sve problemi koji opterećuju žitelje Pljevalja i ponudili rješenja za iste, jer su promjene neophodne, i više nema vremena za čekanje.

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danilović: Vokalno prenemaganje i navodna principijelnost otvorilo velika vrata Đukanoviću

Ističe da su po dubini ostali svi koji su u dobrim odnosima sa palom vladom, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.