subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Oni koji su simbol partijskog zapošljavanja, spočitavaju profesionalnoj i uspješnoj lokalnoj vlasti u Kotoru, a ne vide kakvo je stanje u opštinama u kojima oni vrše vlast

Demokrate: Oni koji su simbol partijskog zapošljavanja, spočitavaju profesionalnoj i uspješnoj lokalnoj vlasti u Kotoru, a ne vide kakvo je stanje u opštinama u kojima oni vrše vlast

Usudila se organizovana kriminalna grupa da u današnjem saopštenju kritikuje lokalnu vlast u Kotoru za partijsko zapošljavanje pozivajući se na nalaz Upravne inspekcije koja je itekako ažurna kada su u pitanju opštine u kojima vlast vrše Demokrate sa opozicionim kolegama. Oni koji su simbol partijskog zapošljavanja, spočitavaju profesionalnoj i uspješnoj lokalnoj vlasti u Kotoru, a ne vide kakvo je stanje u opštinama u kojima oni vrše vlast.

 

Očigledno je da Demokrate u svim opštinama u kojima vrše vlast sa svojim opozicionim kolegama ne zloupotrebljavaju v.d stanje, za razliku od vas koji to činite godinama unazad. Nije nam poznato odakle crpite legitimitet za ovakve kritike, ako cjelokupna javnost zna da vi godinama unazad održavate u v.d stanju najvitalnije funkcije u opštini Pljevlja brutalno zloupotrebljavajući institut vršioca dužnosti. Vi ste gospodo iz organizovane kriminalne grupe otišli i korak dalje pa ste na te pozicije rasporedili pravosnažno osuđene u aferi „Snimak“. Vi dakle u opštini Pljevlja na najodgovornijim funkcijama održavate kriminalce uz nezapamćenu zloupotrebu v.d stanja do sada neviđenoj kako u teoriji tako i u praksi.

 

Vama je očigledno problem što su građani prepoznali ko su uspješne, sposobne i profesionalne lokalne vlasti kakve su u Kotoru, Budvi i Herceg Novom, pa pokušavate običnim podmetačinama uz poluge inspekcijskih organa da uprljate sve što je čisto i pošteno.

 

Ovim upoznajemo javnost da je Ministarstvo javne uprave donijelo rješenje kojim je komandiru Službe zaštite Opštine Pljevlja Goranu Čaviću zabranjeno dalje vršenje ove funkcije i da žalba ne odlaže izvršenje rješenja. Istog dana donijeto je rješenje kojim se naređuje predsjedniku Opštine Pljevlja da otkloni nepravilnosti koje se odnose na radno pravni status Joke Ðačić i Seada Vesnića koji su uprkos pravosnažnoj osudi nakon afere „Snimak“ raspoređeni i održavani na javnim funkcijama više od tri godine .

demokjrate 1

 

 

 

 

 

 

 

 

zapisnik 2

 

 

 

 

 

 

 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA
Nikola Rovčanin, član Inicijativnog odbora Demokrata Pljevlja i odbornik u SO Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS: Sveštenstvo SPC da ne narušava sekularnost Crne Gore miješanjem u poslove koji nijesu u njegovoj nadležnosti

Nakon što je episkop mileševski SPC Atanasije pozvao odbornike u Pljevljima da sjutra glasaju za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.