četvrtak , januar 23 2020
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Podržavamo zaposlene u d.o.o. „Grijanje“ u borbi za svoja prava

Demokrate: Podržavamo zaposlene u d.o.o. „Grijanje“ u borbi za svoja prava

Neozbiljnost, nedostatak pregovaračkog senzibiliteta kao i brutalne režimske karakteristike Igora Golubovića su prvom prilikom došle do izražaja. Umjesto da radnicima isplati plate, Golubović se kao režimski šerif obrušio na radnike, iščuđavajući se kako to neko neće da radi bez plate. Vjerovatno bi Golubović htio da ih po principu DPS pritisaka i ucjena disciplinuje da rade na mobu bez plata i radničkih prava u primitivnim uslovima, a da gradsko grijanje funkcioniše.

Pošto je tako inovativan u osmišljavanju robovlasničkih metoda rada, pozivamo ga da iste primijeni u svom kabinetu, pa da sljedećih deset mjeseci on i sekretari plate preusmjere radnicima „Grijanja“.

Golubović na sva zvona najavljuje toplifikaciju grada, a da istovremeno nije u stanju da se izbori sa problemima postojećeg sistema grijanja. Očekivali smo od predsjednika Opštine da se lično posveti situaciji u grijanju, jer je, uostalom, on lično opremao kotlovska postrojenja tog preduzeća, pod još nerazjašnjenim uslovima.

Pošto je na posljednjem zasijedanju SO Pljevlja Golubović otišao sa sjednice, kada je na dnevnom redu bila tačka Izvještaja o radu društava čiji je osnivač Opština, kao i izvještaja „Grijanja“, između ostalog, uprkos apelima opozicionih odbornika da se mora posvetiti posebna pažnja lokalnim preduzećima, jer se ne zna koje je u gorem stanju, ostaje da se zapitamo da li je aktuelni predsjednik uopšte zainteresovan za početak grejne sezone ili on, pak, razmišlja u nekim drugim, višim, kategorijama virtuelnih toplana i aerodroma.

Podržavamo zaposlene u d.o.o. „Grijanje“  u borbi za svoja prava i tražimo od lokalne vlasti da odmah, po hitnom postupku, realizuje svoje obaveze i omogući aktiviranje gradskog grijanja, ali ne tako što će dovesti nove radnike, već što će se dogovoriti sa postojećim. Takođe, važno je ukazati da pojedinac, bio on zaposleni ili poslovođa, ne smije biti prepreka radničkim pravima i očuvanju javnog interesa.

 

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Demokrate, klub odbornika PV

Demokrate: Bošković došao da spriječi odbornike DPS da prisustvuju sjednici SO Pljevlja

Kada u Pljevlja dolazi DPS ministar za sve i svašta,  znači da je situacija u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *