ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Poraz DPS -a u Beranama nije ništa što ih očekuje na proljeće u Pljevljima .

Demokrate: Poraz DPS -a u Beranama nije ništa što ih očekuje na proljeće u Pljevljima .

Pošto su predstavnici aktuelne vlasti na državnom nivou doživjeli politički fijasko gubitkom izbora u Beranama, ovim putem bi htjeli da ih napomenemo da je to ništa što ih očekuje na proljeće u Pljevljima.

Naša je obaveza da još jednom podsjetimo građane na sva neispunjena obećanja plači-partije.

Na početku bi valjalo podsjetiti građane Pljevalja na najavljenu izgradnju drugog bloka TE Pljevlja. Šarada koju je DPS kreirao je išla tako daleko da su čak za prethodne parlamentarne izbore predstavnici aktuelnog režima izvodili radove i postavljali kamen temeljac za početak radova. Naravno,  pošto su se zamrsili u svoja predizborna obećanja kao pile u kučine, sada ni sami ne znaju šta da obećavaju. Ovim putem ih pozivamo da prestanu sa zasmijavanjem Pljevljaka, jer je priča o Drugom bloku TE Pljevlja nailazi na široki osmijeh, čak i kod najtvrđih pristalica režima.

Što se tiče eko takse, takav politicki šamar neka lokalna vlast odavno nije doživjela. Prosto djeluje nevjerovatno da premijer države onako ignorantski postupa sa životima tridesetak hiljada građana, kao što Marković postupa sa životima Pljevljaka. Naravno, tik uz Markovića, koji je odlučno presjekao da od eko naknade nema ništa, bili su snishodljivi predstavnici aktuelene lokalne vlasti, nesposobni da bilo šta promijene u tom pravcu. Uzalud je Daliborka Pejović sa fanfarama dolazila u Pljevlja, ako su danas Pljevljaci u potrazi za briketom i peletom  kao da je u pitanju ćup sa blagom.

Međutim, tužna slika pljevaljske stvarnosti ne sprečava lokalne predstavnike DPS- a da masovno zapošljavaju na mjesec, dva po sistemu jedan zaposleni – četvorica se nadaju. Ovim putem ih obavještavamo,  s obzirom da su otvorili nula radnih mjesta, kao i da konstantno diskriminišu građane po političkoj liniji, da će biti pod posebnom lupom  nove vlasti predvođene Demokratama. Uzalud će im biti magične fioke u kojima predmeti koji dokazuju njihova nepočinstva čarobno zastarijevaju.

Posebno naglašavamo da će svaki DPS funkcioner koji bude nesavjesno poslovao, nepotrebno i u partijske svrhe  koristio novac svih građana, diskriminisao zaposlene po partijskoj liniji morati da snosi odgovornost. Ovim putem upozoravamo direktora „Čistoće“ da prestane sa progonom političkih neistomišljenika, kao i sa sumanutim sistematizacijama radnih mjesta po kojima Čistoća ima mnogo više zaposlenih nego Termoelektrana Pljevlja.

Pošto su u Beranama tako rastureni da im šef vec danas najavljuje packe, smjene i nova personalana rješenja, ne bismo voljeli da budemo u njihovoj koži posle sljedećih lokalnih izbora u Pljevljima. Mada, ako znamo da se lokalni DPS do sada podijelio na desetine frakcija, po sistemu ćelijske diobe, pitanje je koja će od frakcija biti najzaslužnija za politički debakl koji ih očekuje.

 

Saopštenje za javnost OO Demokrata Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.