subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate povodom saopštenja DPS: Vi se smijete i rugate radnicima već 30 godina

Demokrate povodom saopštenja DPS: Vi se smijete i rugate radnicima već 30 godina

Poslednjim saopštenjem DPS je nastavio da se smije u lice više od 120 obespravljenih radnika Grijanja, Komunalnih usluga i Agencije za stambeno poslovni fond. Umjesto da pronađe način da radnicima isplati zaostale zarade, DPS pokušava da napadom na Demokrate umanji političku štetu koju je pretrpio nakon riječi istine, pravde i radničke solidarnosti odbornika Dušana Janjuševića.

Sve ono što je odbornik Demokrata saopštio, misli svaki obespravljeni radnik u Pljevljima. Smeta vam to što vam ni jedan radnik ne vjeruje i što su upravo u Demokratama vidjeli iskrene zastupnike. Smeta vam priča o stvarnosti radničke klase u Pljevljima, jer dobro znate da su vaša djela 5000 radnika na ulici i preko 20 privrednih giganata pod katancem. Smeta vam saznanje da vas članovi napuštaju, ali tek vam slijedi osipanje.

To što je vama gospodo, zavaljenim u udobne fotelje i luksuzne stanove, smiješna radnička muka i hljeb sa devet kora koji jedu radnici lokalnih preduzeća, to dovoljno govori o vama.

Za pet godina lokalne vlasti u tri komunalna preduzeća napravili ste gubitak od preko tri miliona eura. Danas, zbog vaše pogubne politike ispaštaju i zaposleni i njihove porodice. Pričate o milionskim investicijama, a uzimate hljeb vrijednim i poštenim ljudima koji rade najteže poslove.

Pitamo vas, ima li od onih 100 miliona što je obećala Vlada Crne Gore, makar 100 hiljada za radnike?

O vama je najbolje rekao onaj ko vas najbolje poznaje i onaj ko vas je predvodio. Jednom prilikom, vaš doskorašnji lider Đačić, saopštio je vašem trenutnom lideru Goluboviću da će vas građani prilikom prvog političkog ciklona oduvati. Nema dileme da će se to dogoditi.

Pozivamo vas da konačno isplatite radnicima zaostale zarade i prestanete sa pokušajima skretanja pažnje javnosti sa teme koja očito djeluje na vaš razarajuće.

Što se tiče vaše interne istrage o smijanju na Skupštini, odvešće vas opet do sopstvenih redova. Jer, vi ne prestajete da se smijete i rugate radnicima već 30 godina.

Još jednom uz ovo reagovanje dostavljao javnosti na uvid, ono što vas je najviše zaboljelo, izlaganje odbornika Janjuševića. Poslušajte još jednom pa se zapitajte kako je biti u koži naših radnika, ako je uopšte ostalo u vama i trunke saosećanja i savjesti, nako decenijskog ispiranja u DPS prevarantskoj mašini.

https://www.facebook.com/demokratskacrnagora/videos/1425584087595677/

 

Izvor: PV Informer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.