petak , jul 3 2020
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Promovisaćemo Otilovićko jezero

Demokrate: Promovisaćemo Otilovićko jezero

Otilovićko jezero predstavlja neistraženi biser pljevaljskog kraja. U Pljevljima su se smjenjivale različite vlasti, ali kao da nijedna nije u dovoljnoj mjeri prepoznala kakav i koliki turistički potencijal posjeduje ovaj skriveni prirodni dragulj. Stoga ovo prirodom nam darovano bogatstvo i njegovi potencijali nisu dovoljno iskorišćeni, a mnogi gradovi i regije poželjeli bi da ga imaju u svom sastavu i, bez ikakve sumnje, znali bi šta bi s njim.

 

Nama nije bilo teško da prepoznamo da je ovaj dragocjeni resurs prirode velika razvojna šansa za unapređivanje turističke ponude u Pljevljima. Iz tog razloga, potrebno je, bez odlagaja, uključiti Otilovićko jezero u turističku ponudu grada.

Jezero bi uz određene infrastrukturne intervencije moglo postati idealna destinacija za odmor i uživanje.

 

Idejno rješenje koje smo osmislili podrazumijeva izgradnju vikend naselja i etno sela na ovom jezeru, a uz to, prepoznali smo i mogućnost stvaranja uslova za organizaciju sportskoribolovačkih događanja.

 

Na ovaj način, u Pljevlja će se sjatiti turisti iz naše države, ali i iz regiona ljubitelji sportskog ribolova. U saradnji sa sportskoribolovačkim društvima promovisaćemo Otilovićko jezero kao prostor okupljanja sportskih ribolovaca koja će, uz malo entuzijazma, postati tradicionalna.

 

Svjesni uloge gradske vlasti, uvijek i u svakoj prilici, Demokrate će se zalagati za razvoj grada i valorizaciju svima vidljivih potencijala, dok će rasprodaju i degradaciju koja je karakterisala dosadašnje upravljanje prepustiti mračnim stranicama pljevaljske istorije. Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pljevlja

Demokrate reagovale na saopštenje DPS: Srušićemo vas tako da vas više niko ne sagradi

Pljevaljski odbor autokratskog DPS režima pokazuje i u javnim saopštenjima opštu političku slabost, nemoć i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *