nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Staćemo na kraj razvlačenju pljevaljskih resursa

Demokrate: Staćemo na kraj razvlačenju pljevaljskih resursa

Pljevaljske Demokrate uspješno nastavljaju formiranje mjesnih odbora na području opštine. Ovoga puta su formirana dva mjesna odbora na području najveće mjesne zajednice Golubinja. Za presjednika MO Golubinja 1 izabran je Vukomir Šestović , za potpresjednike izabrani su Ivana Milinković i Uroš Brajković,  a za sekretara izabrana je Milena Vojinović, dok je za presjednika MO Golubinja 2 izabran Vladan Lacmanović, za potpresjednike Đorđije Topović, Jelena Milić  i Božidar Krstonijević, a za sekretara izabrana je Mira Ćirović.

Na sastanku je konstatovano da je najveća mjesna zajednica apsolutno zapostavljena od strane lokalne vlasti. Dugogodišnja infrastrukturna zapuštenost zahtijeva realizaciju niza investicija, počevši od ulične rasvjete u pojedinim dijelovima naselja, rasvjete u parkovima, izgradnje trotoara, pa do stavljanja u funkciju objekta vodenice u parku Vodice.

Sve ovo su zadaci koji će se naći pred novom lokalnom vlasti od proljeća 2018. godine, na čelu sa Demokratskom Crnom Gorom, imajući u vidu da aktuelna lokalna vlast nije preduzela apsolutno ništa na poboljšanju života građana osim što je slijepo izvršavala naređenja iz Podgorice.

Članovi mjesnih odbora sa područja Golubinje su izrazili  zadovoljstvo brojem članova Demokratske Crne Gore, a naročito brojem aktivnog članstva sa ovog gradskog područja. Sa sastanka je poručeno da je nedopustiv ovakav odnos centralne vlasti prema Pljevljima. Nova lokalna vlast, predvođena Demokratama staće na kraj razvlačenju pljevaljskih resursa.

Na proljeće će biti organizovana lokalpatriotska opštinska samouprava, čija će okosnica biti Demokrate, koja će raskinuti sa praksom zapostavljanja Pljevalja.

 

Saopštenje za javnost Demokrata Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Bečić neće sa Zenkom i SD-om

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.