ponedeljak , 20 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate traže raspravu o nerealizovanim ekološkim mjerama

Demokrate traže raspravu o nerealizovanim ekološkim mjerama

Još 2015. godine SO Pljevlja usvojila zaključke o teškoj ekološkoj situaciji u Pljevljima

Klub odbornika Demokrata u pljevaljskom parlamentu zatražio je da se na prvoj sjednici SO raspravlja o zaključcima koji su donijeti prije pet godina, a koji su se odnosili na izuzetnu tešku ekološku situaciju. Demokrate podsjećaju da su na sjednici, koja je održana 9. februara 2015. godine, donijeti zaključci u kojima je konstatovana izuzetno teška ekološka situacija u gradu na Breznici, ali da od tada do danas izvršna vlast nije obavijestila lokalni parlament o realizaciji mjera koje su bile sadržane u tom dukumentu.

Skupština je zadužila i lokalnu vlast da, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, pristupi mogućnosti sagledavanja ugradnje filtera na kotlarnicu u Skerlićevoj ulici do naredne grejne sezone kao i da se ispita mogućnost zamjene postojećeg energenta drugim. Pritom se od lokalne vlati zahtijevalo da razmotri mogućnost izgradnje kotlarnice na drugoj lokaciji kako bi ona bila u funkciji u grejnoj sezoni 2016/2017. godine. Traženo je da se razmotre mogućnosti rekonstrukcije postrojenja Pliješ, a sve s ciljem kvalitetnijeg snabdijevanja vodom, kao i sanacija crnih ekoloških tačaka – podsjetile su pljevaljske Demokrate, uz napomenu da je od Komunalne policije traženo da evidentiraju ko su privredni subjekti koji koriste energente koji izazivaju povećanu zagađenost vazduha.

Iz ove partije je upozoreno da je vrijeme da se prekine sa donošenjem odluka u lokalnom parlamentu kojih se niko ne pridržava, već se iste donose kako bi se u momentu smirilo nezadovoljstvo građana.

Demokrate traže da se raspravlja o izvještaju u kome će se naći podaci u kojoj je mjeri ispoštovan zahtjev lokalnog parlamenta.

 

izvor: dan.co.me

Demokrate predlog_dopune_dnevnog_reda

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

RUDNIK GORI A MILAN LEKIĆ SE ČEŠ(LJ)E

REAGOVANJE NA TEKST MILANA LEKIĆA “KUKAVICE I KRIMINALCI NAS NEĆE ZAUSTAVITI” U danima kada na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.