utorak , 26 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate – Tužilaštvo hitno da ispita moguće koruptivne radnje u predmetu „Ekološka katastrofa na Ćehotini“

Demokrate – Tužilaštvo hitno da ispita moguće koruptivne radnje u predmetu „Ekološka katastrofa na Ćehotini“

Imajući u vidu da je saopštenje Osnovnog suda u Pljevljima usmjereno na sadržaj reagovanja Demokratske Crne Gore u odnosu na skandalozan postupak tužilaštva u predmetu „ekološka katastrofa na Ćehotini“, dužni smo, javnosti radi, uputiti nekoliko pojašnjenja.

U potpunosti poštujemo princip samostalnosti suda i sudija, ali nikako ne možemo prećutati i odustati od reakcije na očigledne anomalije u sistemu koje se u konkretnom slučaju odnose na tužilaštvo. Upravo je takva anomalija u toku postupka utvrđivanja odgovornosti za ekološku katastrofu u Pljevljima od 2019. godine izazvala duboko razočarenje, ali i nepovjerenje građana u pravosudne institucije.

Krivci za ekološku katastrofu postoje i oni moraju biti procesuirani i sankcionisani. Da li je pravedno da neko uništi eko-sistem rijeke, a da ne odgovara? Da li se to očekuje da svi ćutimo na bezakonje? Da li je prekršaj oglasiti se na nepravdu? Šta ima loše u postupku ukazivanja na moguću korupciju i kriminal?

Pravosudni sistem je dužan da odgovori ko je kriv za ekološku katastrofu, a ne ko se oglasio i ukazao na nepravdu. Stepen nezavisnosti pravosuđa upravo se dokazuje nivoom sankcionisanja društvenih anomalija.

Zato zahtijevamo od tužilaštva da hitno ispita postojanje mogućih koruptivnih radnji sa elementima organizovanosti u predmetu „ekološka katastrofa na Ćehotini“.

Ova afera mora imati adekvatan pravosudni tretman i ishodište u osuđujućoj presudi za odgovorne.

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još nema dogovora, novi sastanak kad se Milatović vrati iz SAD

Novi sastanak predstavnika partija koje pregovaraju o formiranju 44. Vlade održan je sinoć u Podgorici, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.