četvrtak , april 22 2021
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: UPRAVA POLICIJE VIDI PAKET HRANE ZDENKE POPOVIĆ, A NE VIDI ŠLEPER OD 20 TONA ZA ZLOUPOTREBE DPS-A

Demokrate: UPRAVA POLICIJE VIDI PAKET HRANE ZDENKE POPOVIĆ, A NE VIDI ŠLEPER OD 20 TONA ZA ZLOUPOTREBE DPS-A

DPS nastavlja da koristi tešku socio ekonomsku krizu vidno zloupotrebljavajući humanitarne aktivnosti u političke svrhe na svim nivoima. Dok se pojedincima i drugim političkim subjektima zabranjuje da dostave paket hrane ugroženim građanima, DPS organizovano doprema i isporučuje kamione namirnica pa ih potom raspodjeljuje isključivo po partijskim spiskovima.

Tako su jutros funkcioneri i članovi DPS-a u Pljevljima istovarali kamion kompanije „Voli“ sa brašnom i drugim namirnicima na skrovitom mjestu daleko od očiju javnosti. Ovu aktivnost su ipak zapazili građani koji su ujedno primjetili prisustvo predsjednika OO DPS Pljevlja Vlada Milinkovića, poslanika DPS-a Danijela Živkovića i sekretara OO DPS Pljevlja Pavla Čolovića kako sa grupom mladih prepoznatljivih DPS aktivista od kojih su mnogi službenici opštine, javnih službi i članovi Odbora direktora javnih preduzeća, lageruju namirnice.

Pored toga, primjetno je da niko od njih nema zaštitnu opremu i da se ne pridržavaju socijalne distance.

Namjera DPS-a u Pljevljima, a vjerujemo i širom Crne Gore je da iskoristi krizu i pokuša povratiti urušeni politički rejting, zloupotrebom položaja i isporukom namirnica građanima po partijskim spiskovima. DPS plan je utemeljen na uvjerenju da će brojni građani, zbog džaka brašna pristati da  glasaju DPS na narednim izborima čime potcijenjuju i ponižavaju narod. Znaju građani Pljevalja ko ih je opljačkao, ponizio, otjerao na ulicu i doveo u situaciju da zavise od pomoći.

 

 

Pozivamo Upravu policije i Osnovnog državnog tužioca da hitno reaguju, ispitaju slučaj i radi javnosti odgovore na pitanje po kom osnovu predsjednik OO DPS-a sa svojim funkcionerima i članovima doprema, raspoređuje i isporučuje građanima namirnice? Da li u ovim radnjama ima elemenata zloupotrebe službenog položaja, diskriminacije građana po partijskoj pripadnosti i kršenja mjera, odnosno propisanih zabrana od strane Vlade Crne Gore? Kako to da ima više namirnica po privatnim skrovištima DPS-a negu u Crvenom krstu?

Podsjećamo da je na Žabljaku Uprava policije reagovala u roku od 5 minuta nakon što je primjetila jedan paket hrane koji je dostavila poslanica Zdenka Popović starici od oko 90 godine. Uprava policije paket vidi, a šleper kompanije Voli od 20 tona ne vidi. O čemu se radi? Tražimo objašnjenje odmah.

 

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

demokrate logo

Demokrate – Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji

Demokrate najoštrije osuđuju primitivizam i šovinizam koji se u Pljevljima i svim drugim gradovima u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *