četvrtak , oktobar 1 2020
Početna / Vijesti / Politika / DEMOKRATE: ZAUSTAVITI TROVANJE GRAÐANA PLJEVALJA

DEMOKRATE: ZAUSTAVITI TROVANJE GRAÐANA PLJEVALJA

I danas su građani Pljevalja bili žrtve nemara nadležnih organa. Oblaci prašine sa odlagališta pepela i šljake kod Termoelektrane Pljevlja i rudničkog kopa prekrili su grad. Došli smo u situaciju da naše zdravlje zavisi od uticaja vjetra i vremenskih prilika. Da li je moguće da se u 21.vijeku jedan narod prepušta utcajima prašine i potpuno zagađenog vazduha. Termoelektrana Pljevlja godišnje prihoduje više od sto miliona eura, a Rudnik uglja više od pedeset. Dakle, milijarde eura se iznose iz ove sredine a ni jedan cent se ne vraća ovom narodu. Ovo je jedna ekonomska, ekološka i nadasve ljudska nepravda bezobzirnih i bahatih moćnika prema Pljevljima, koja se mora ispraviti.

A šta lokalna vlast preduzima osim što ćuti i šminka ulice. Poslednji put kada su progovorili i tražili od Vlade „malo čistog vazduha“ usledila je blokada računa. Dugo najavljivana toplifikacija svedena je na pokušaj izgradnje gradske toplane, ali nakon pada tendera ni to nije ispunjeno.

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja zahtjeva hitnu reakciju nadležnih organa, ispitivanje odgovornosti onih koji su propustili da preduzmu mjere i hitno usvajanje plana zaštite zdravlja građana Pljevalja.

Dalje narušavanje zdravlja građana Pljevalja se mora zaustaviti. Alarmantni podaci o broju oboljelih su zaista crveni alarm da se nešto preduzme.FB_IMG_1505646288885

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: PREDLOG ZA RAZMIŠLJANJE

Jutros je policija privela gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića zbog organizovanja neprijavljenog skupa na Trgu nezavisnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *