sreda , 28 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Demokrate: Želimo da uljepšamo život građanima

Demokrate: Želimo da uljepšamo život građanima

Demokratska Crna Gora želi da i Pljevlja dobiju lokalnu upravu koja će, napokon, staviti fokus na konkretne probleme i potrebe građana Pljevalja. Pljevlja su grad koji i dalje nema izgrađen ni jedan kružni tok, iako su saobraćajne gužve na najprometnijoj raskrsnici u gradu, na Trgu Patrijarha Varnave i neuređenost ambijenta jednog od najljepših dijelova grada takvi da je izgradnja kružnog toka, prvog u Pljevljima, odavno neophodna. Pritom, kružni tok čiju smo mi realizaciju pripremili neće biti kružni tok radi kružnog toka, kakva je praksa postojala u opštinama u kojima je DPS na vlasti, nego, a svima je to očigledno, objektivna i prijeka potreba građana Pljevalja.

Takvim postupkom bi se riješio problem saobraćajnih gužvi i stalo bi se na kraj u najmanju ruku – zbunjujućoj raskrsnici koja predstavlja crnu tačku u saobraćaju. Demokrate uvijek vode računa i o tome da opštine u kojima su na vlasti ostvaruju i estetski ugođaj i ekološku funkciju svojim žiteljima i posjetiocima, pa će i u sklopu našeg kružnog toka biti posađeno visoko i nisko rastinje. Nije potrebno reći koliko je novih stabala uvijek potrebno Pljevljima u uslovima godinama aktuelnog aerozagađenja u kojima živi i diše, a ni samo ne zna kako, stanovništvo Pljevalja. Makar će svaka nova sadnica, naročito u centru grada, životnu sredinu u Pljevljima učiniti koliko-toliko zdravijom do konačnog rješenja problema sa otrovnim supstancama u vazduhu Pljevalja.

Kružni tok, rastinje na njemu, sa predviđenim formiranjem parka i postavljanjem spomenika Patrijarhu Varnavi, činiće prepoznatljivu zaokruženu ambijentalnu cjelinu, koja će biti jedan od prepoznatljivih simbola Pljevalja. Želimo da uljepšamo život građanima kao i sveukupnu sliku našeg grada. Zato, dođi kući jer imamo plan za moderan grad.

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.