nedelja , oktobar 24 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Deseta regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme okupila 55 izlagača

Deseta regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme okupila 55 izlagača

Na Desetoj izložbi meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme koja je održana danas na Trgu „13. jul“ učestvovalo je 55 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Manifestaciju je otvorio Igor Golubović, predsjednik opštine istakavši da opština Pljevlja poslednjih dvadesetak godina posebno mjesto zauzima u organizaciji manifestacija koje popularišu tradiciju, poljoprivredu i proizvodnju hrane.

– Opština Pljevlja će i dalje posebno voditi računa o ruralnom razvoju i poljoprivredi, o poboljšanju uslova života u selu i gradu, valorizaciji svih resursa koji nisu dovoljno iskorišćeni, gdje posebno mislim na seoski turizam koji će u kombinaciji sa urbanim vrijednostima dati pečat i novi dah razvoju pljevaljske opšitne – kazao je Golubović.

Na izložbi su govorili Žarko Dragašević, predsjednik Pčelarskog udruženja „Matica“, Radule Miljanić, predsjednik Udruženja pčelara Crne Gore, Danijela Šutović iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Budimir Bajčetić, sekretar Sekretarijata za privredu.

Organizator manifestacije koju su upotpunili igrom i pjesmom djeca vrtića „Eko- bajka“, članovi KUD-a „Pljevlja“ i Gradskog tamburaškog orkestra „Pljevlja“ bio je Sekretarijat za privredu opštine Pljevlja i P.U. ″Matica″ , a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Za drugi dan manifestacije planirana su predavanja za pčelare u sali Skupštine opštine.

deset iyloyba meda

izlozba meda 2

izlozba meda 3

izlozba meda 4

izlozba meda 5

izlozba meda 6

izlozba meda 7

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Proslava hramovne slave Sv. Petke

Proslava Svete Petke uz molitvu, litiju i duhovnu muziku

  Srpska pravoslavna crkvena opština Pljevlja najavila je proslavu hramovne slave 27. oktobra. Toga dana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *