utorak , 23 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Deseti skup bratstva Cupara – Okupljeni kraj svetinje

Deseti skup bratstva Cupara – Okupljeni kraj svetinje

Bratstvo Cupara se okupilo kraj Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Boljanićima, a ovo je bio 10. skup bratstvenika.

Preko 120 bratstvenika je došlo iz raznih gradova i krajeva Srbije, Crne Gore, BiH, a bilo ih je čak i iz Amerike.
Cupare Slave Nikoljdan, a članova ove porodice od davnina naseljene u pljevaljskom kraju ima u: Boljanićima, Vučevu, Rađevićima, Brvenici, Glisnici i Poblaću.
Uz muziku uživo, jelo i piće, bratstvenike ni veoma vruće vrijeme nije omelo da se druže i provesele, a pomogao je i osvežavajući povjetarac.
Najstariji bratstvenik na skupu je bio Slavko od 87 godina, a najmlađa Maša od 16 mjeseci. Milutin Cupara je pjevao nekoliko pjesama uz gusle, a okupljene je pozdravio Predrag, uz Nenada domaćin ovogodišnjeg skupa. Zanimljivo je da je skupu prisustvovala Biljana Milić kćerka odive bratstva Cupara, koja je glumica, a radi i živi u Holivudu.
Za djecu je bio organizovan prigodan sadržaj, trka dječaka i djevojčica, a najbolji su dobili i medalje. Koliko su bratstvenici bili dobro organizovani govori i to da su dopremili cisternu vode za vodovod u Boljanićima sa kojeg se napaja česma pored hrama.
Cupare se okupljaju svake godine, a naredne godine skup je zakazan za prvu subotu u avgustu, na istom mjestu u Boljanićima, a domaćin će biti Rade Cupara iz Rađevića. LQ2S0601

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Hitno potrebna humanitarna pomoć za dječaka Jovana Dašića

Molimo sve ljude koji imaju srce da stanu uz Jovana, koji boluje od leukoncephalopatije A81, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.