sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Deveta regionalna izložba meda, pčelinjjih proizvoda i pčelarske opreme okupila 50 izlagača

Deveta regionalna izložba meda, pčelinjjih proizvoda i pčelarske opreme okupila 50 izlagača

dani meda naslovna

Danas je u prisustvu velikog broja sugrađana prvi put na Trgu „13 jul“ održana IX regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme.

Manifestaciji je prisustvovalo 50 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mirko Lola Đačić, predsjednik opštine, otvarajući izložbu pozdravio je pristne izlagače i goste istakavši da je ova manifestacija možda, najbolja do sada zbog ambijenta na kojem je organizovana.

– Ove godine nismo imali sreće kada je u pitanju sjeverna regija, milsim na Crnu Goru i prinose u medu zbog velikih kiša. Poslao bih poruku –  da bi svi morali da budemo organizovani, pogotovo kada su u pitanju roditelji. Misim da bi med morao postati svakodnevna hrana, pogotovo djeci i da se toga sjetimo i da počnemo to da praktukujemo – kazao je Đačić.

Da je današnja manifetstacija uspješna i odlično organozovana potvrdio je Budimir Tešović iz Prijepolja koji se pčelarstvom bavi 35 godina.

– Naše Udruženje broji 200 članova. Ove godine smo ubrali oko 50 tona meda. Naše udruženje ostvaruje izuzetno dobru saradnju sa vašim udruženjem i ostalim udruženjima susjednih opština. Dolazimo u mesto koje iz godine u godinu ima sve bolju manifestaciju. Ovde sam četvrti put i stičem utisak da vaša pčelarska organizacija biva sve bolja i  čini mi se da od vas može nešto da se nauči. Lako je vama pčelarima iz Pljevalja, kada imate ovakvu podršku vašeg rukovdostva. Imam utisak da ceo grad danas živi sa vama.- istakao je Tešović.

Manifestaciju su upotpunili mališani vrtića „Eko- bajka“, KUD „Pljevlja“ i Gradski tamburaški orkestar.

 

dani meda 2

dani meda 3

dani meda 4

dani meda 5

dani meda 6

dani meda 7

dani meda 8Opširnije u narednom broju „Pljevaljskih novina“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.