nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / DF bi mjesto premijera, pozivaju na dogovor

DF bi mjesto premijera, pozivaju na dogovor

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da je potrebno formirati tehničku vladu koja bi pripremila izbore. Poziv za dogovor uputio je parlamentarnoj većini od 30. avgusta 2020. U DF-u smatraju i da im pripada mjesto premijera, ali su kaže, spremi da razgovaraju na sastanku u petak.

Mandić je uputio poziv predsjednicima stranaka nekadašnje parlamentarne većine da se 2. septembra u Skupštini sastanu, nepsoredno prije sjednice, kako bi odgovorili kako je kazao, narodnim težnjama i željama i postigli konkretan sporazum za formiranje Vlade.

Kaže da je potrebno formirati tehničku vladu koja bi ispunila dio obećanja koje su, kako kaže, dali građanima uoči izbora prije dvije godine

“Poslije dva eksperimenta je došao trenutak da porazgovaramo bez vraćanja u nazada i da nađemo rješenje na zadovoljstvo svih građana Crne Gore”, naveo je Mandić.

DF spreman da poštuje sve preuzete međunarodne obaveze

Poručio je da je DF spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru.

„DF je spreman da poštuje sve preuzete obaveze, kako domaće tako i međunarodne“, poručio je Mandić. 

Na pitanje vidi li sebe kao mandatara, odgovorio je da je uradio puno stvari da dođe do narastajuće snage naroda i do 30. avgusta.

“Demokratski standardi su takvi da su moji najbliži saradnici iz NSD, vrednulući rezultate koje NSD ima u okviru koalicije DF-a koji čini skoro polovinu mandata parlamentarne većine, stoje na stanovištu da bi to najodgovornije mjesto i suštinski najvažnije mjesto za borbu protiv kriminala i korupcije i na putu ka EU trebalo da pripadne najjačem konstituentu”, naveo je Mandić i dodao da je to polazna osnova sa kojim DF sjeda za sto.

Kaže i da je sat vremena za postizanje političkog dogovora dovoljan.

“DF dolazi sa svojom platformom i iskazuje spremnost za dogovor”, poručio je Mandić i kazao da DF zove na pošten dogovor. 

Sudbina inicijative za smjenu predsjednice Skupštine Danijele Đurović zavisiće, kako je kazao, od pregovora prije sjednice parlamenta.

Izvor-rtcg portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.