petak , decembar 4 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Disciplinski protiv učiteljice zbog crtanja trobojke na času

Disciplinski protiv učiteljice zbog crtanja trobojke na času

Direktorica OŠ Jugoslavija u Baru Biljana Vukmanović kazala je Portalu RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

„U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već prijatno i bezbjedno mjesto za sve đake“, kazala je Vukmanovićeva za portal Javnog servisa.

Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da „profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja“.

 

Direktorica kazala da škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje (Foto: Facebook)	 Direktorica kazala da škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje (Foto: Facebook)

 

„Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Jugoslavija kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi“, kazala je direktorica OŠ Jugoslavija.

 

izvor: rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

covid 19 - koronavirus

Danas šest pacijenata preminulo od korona virusa, 581 zaraženih, 19 iz Pljevalja

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *