nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Dječija nedelja u OŠ „Mihailo Žugić“ u Odžaku

Dječija nedelja u OŠ „Mihailo Žugić“ u Odžaku

I ove godine u JU OŠ “Mihailo  Žugić“ u Odžaku se  Dječija nedjelja obilježava svakodnevnim i raznovrsnim aktivnostima za učenike i roditelje. Dječuju nedjelju su najavili Interaktivnim seminarom za nastavnike i roditelje na temu:,,PRAVA I OBAVEZE SVIH UČESNIKA ŠKOLSKOG ŽIVOTA PREMA “OSI“ I POBOLJŠANJE USLOVA RADA“,realizovanim u petak,28.09.2018.god.u saradnji sa NVO “Inkuzija“.
Povodom Dječije nedelje, za učenike Osnovne škole „Mihailo Žugić“ Odžak, organizovane su prigodne svečanosti, koje će se naizmjenično odvijati u Matičnoj školi i u Područnim odjeljenjima.
Dječija nedelja je počela svečanim programom, pod motom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“.
U ponedjeljak,prvog dana Dječije nedjelje su učenici recitacijom i igrom svečano otvorili Dječiju nedelju. A potom su najmlađi učenici, u Domu kulture gledali pozorišnu predstavu „Čarobni kolač“. Predstava je poučna, govori o važnosti ljubavi i prijateljstva. Takođe, nije izostavljeno ni učešće djece u predstavi, kroz komunikaciju sa mačkom Momčilom.
Svaki dan Dječije nedelje naši učenici će obilježavati na drugačiji i njima svojstven način, pokazujući svoja umijeća i vještine kroz recitacije, glumu, izradu jesenjih maski, likovnih radova i pisanju lijepih poruka svojim vršnjacima. Da ni igra nije zanemarena, djeca će pokazati na kraju Dječije nedelje kroz razne štafetne igre.
U utorak je,takođe,u saradnji sa NVO “Inkluzija“ i prisustvo direktora i drugih kolega učiteljica Dragana Cupara održala ugledni čas u odjeljenju sa OSI(Osoba Sa Invaliditetom).Ugledni čas se realizovao iz CRNOGORSKOG-SRPSKOG,BOSANSKOG,HRVATSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI i odnosio se na ishod učenja  USVAJALJE SLOVA,u 2.razredu,a prisutni su mogli uočiti na praktičnom primjeru primjenu konkretnih metoda i principa rada sa OSI,kroz međusobnu interakciju učesnika uglednog časa.Osim usvaja ishoda znanja,ugledni čas je imao za cilj i podsticanje i razvoj epatije i razmjena iskustva između učesnika.
Za srijedu se,takođe uz podršku NVO “Inkluzija“ planira realizacija IZLETA NA PEROVOJ LUCI UZ LIKOVNU RADIONICU,za učenike,mlade,djecu i omladinu iz Zračka nade i Dnevnog centra Pljevlja,ako vremenske prilike dozvole,a ako ne,radionica će se realizovati u prostorijama škole. Radionica će imati za cilj:razvoj kreativnosti i stvaralačkog duha,uočavanje sopstvenih mogućnosti OSI,razvoj i podsticanje fine motorike,razvoj empatije i razmjena iskustva između učesnika.zugiczugic1zugic3zugic2mihailo zugic
 U četvrtak se u okviru Dječije nedjelje planira prezentacija za učenike o Pravima i obavezama učenika.
U petak će se za učenike škole održati “Igre bez granica“ gdje će se učesnici zabaviti i pokazati svoje vještine i umjeća.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG-c7bce5623f84265f207c0f2007c3be63-V

Društvene mreže: U petak protest u Pljevljima povodom izdaje izborne volje

Na društvenim mrežama jutros se dijeli informacija da će u petak, 21. januara, u Pljevljima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *