ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / DO 1. NOVEMBRA NIŽE CIJENE UGLJA ZA NAJUGROŽENIJE KATEGORIJE STANOVNIKA PLJEVALJA

DO 1. NOVEMBRA NIŽE CIJENE UGLJA ZA NAJUGROŽENIJE KATEGORIJE STANOVNIKA PLJEVALJA

Kao što je i najavljeno u saopštenju  od 4.septembra, predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, gospodina Janjuševića, na sjednici Odbora direktora održanoj 12.septembra,  donijet je Zaključak u kome se nalaže Izvršnom direktoru korekcija cijene uglja od 30% za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Sagledavajući opšte stanje u društvu i neizvjestan energetski period koji je pred nama, Odbor direktora Rudnika uglja je sa posebnom pažnjom  razmatrao ovaj predlog i jednoglasno usvojio Zaključak ,kojim će se u mjeri mogućeg olakšati nabavka ogreva, a samim tim I smanjenje potrošnje električne energije, socijalno najranjivijim kategorijama.

Kao što je i najavio predsjednik Odbora direktora, ovom Odlukom biće obuhvaćeni  penzioneri sa najnižim penzijama, lica koje se nalazi na evidenciji nezaposlenih kod ZZZCG kao i korisnici socijalne pomoći koji će po nižim cijenama moći da nabave do 5t uglja po domaćinstvu.

Pomenuta Odluka stupila je na snagu 12-og ovog mjeseca I važiće do 1. novembra tekuće godine.

Na ovaj način, Odbor direktora, kao odbor društveno odgovorne kompanije pokušava da u mjeri mogućeg izađe u susret socijalno najranjivijim kategorijama, kako bi svi zajedno prošli kroz izazovan period energetske krize, saopšteno je iz kompanije.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Janjušević: Značajno povećanje proizvodnje u odnosu na uporedni period prošle godine

„Zahvaljujući velikom investicionom ciklusu u prethodnom periodu RUPV ima značajno povećanje proizvodnje u odnosu na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.