petak , oktobar 15 2021
Početna / Vijesti / Ekonomija / Do kraja maja konkurs za razvoj preduzetništva, turizma i ženskog preduzetništva

Do kraja maja konkurs za razvoj preduzetništva, turizma i ženskog preduzetništva

 

Opština Pljevlja raspisala je, 1.maja, javni Konkurs za dodjelu sredstava za podršku preduzetništvu, turizmu i razvoja ženskom preduzetništvu u vrijednosti od 18.000 evra. Konkurs je otvoren 30 dana.

Shodno Odluci o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava, predsjednik Opštine definisao je prioritetne oblasti u kojima će se pružati podrška iz Budžeta opštine za realizaciju biznis planova, a to su preduzetništvo i turizam na seoskom području, proizvodno-prerađivačke djelatnosti (finalni proizvodi, poluproizvodi i prerada) i zanatske djelatnosti.

Kako je precizirano Konkursom, sredstva za podršku i podsticaj razvoja preduzetništva, turizma i razvoja ženskog preduzetništva dodjeljuju se registrovanim preduzetnicima/preduzetnicama i privrednim društvima (ortačko društvo, komanditno društvo, akcionarsko društvo i društvo sa ograničenom odgovornošću) – malim i mikro preduzećima iz privatnog sektora sa do 50 zaposlenih. Pored gore navedenih, osnovni uslov za podršku i podsticaj razvoja ženskog preduzetništva jeste da je žena nosilac biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor.

Uslovi su i da privredni subjekti imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji Opštine Pljevlja sa izmirenim porezima i doprinosima za prethodnu godinu.

Ukupna sredstva opredijeljena Budžetom Opštine za 2021. godinu, za ovu namjenu iznose 18.000,00 €, od čega 10.000,00 € za za podršku i podsticaj razvoja preduzetništva i turizma i 8.000,00 € za podršku i podsticaj razvoja ženskog preduzetništva.

Konkursom su precizno definisani uslovi učešća na Konkursu, način prijavljivanja, potrebna dokumentacija kao i eliminatorni kriterijumi za isti.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

krediti

Korona stopirala otplatu 1,7 milijardi kredita

Moratorijum na kredite zbog krize izazvane pandemijom od aprila prošle do kraja avgusta ove godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *