sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Dobričanin: Glasam protiv, ne jer sam za Rusiju ili Ukrajinu, već jer rezolucija dijeli narod

Dobričanin: Glasam protiv, ne jer sam za Rusiju ili Ukrajinu, već jer rezolucija dijeli narod

Na inicijativu poslanika DPS-a o  rezolucije u Parlamentu CG o osudi ruske invazije na Ukrajinu poslanik Ujedinjene CG Vladimir  Dobričanin kazao je: Glasam protiv, ne jer sam za Rusiju ili Ukrajinu, već jer rezolucija dijeli narod‼️


„Ako su to partneri moramo li da progutamo sve što nam stave u usta?“

„Danas mi ovdje ne odlučujemo ko je za Rusiju a ko za Ukrajinu, ne odlučujemo ko je civilizovan a ko ne jer ako odlučujemo o civilizaciji – Istok je bio civilizovaniji od Zapada barem jedno part hiljada godina u istoriji. Danas ne odlučujemo ni ko je za NATO, a ko nije za NATO, danas ponovo po ko zna koji put sadašnja ili bivša vlast, ovdje se Božije zore ne zna ko je na vlasti a ko nije – ja jedino znam da ja nisam – po jednom starom receptu DPS-a pokušava da opet podijeli ovaj narod na neki svoj veoma čudan i pomalo i perverzan način“, rekao je u svom izlaganju u Skupštini Crne Gore poslanik Ujedinjene Crne Gore dr Vladimir Dobričanin.

Dr Dobričanin je kazao da se tokom priče o ratnim razaranjima, sjetio se ’99 godine i svog rada u bolnici koja je bila bombardovana, svog srušenog vrtića i škole, Marka, Bojana i Milice i 126 djece koje su visokoprecizne NATO rakete ubile.

„Ujedinjena Crna Gora ne podržava ni jedan rat, ne podržava ni ovaj između Rusije i Ukrajine. Ova naša Skupština nije nikada donijela rezoluciju ni o kom, ni o jednom ratu koji je započinjao NATO čak ni o ovom našem u kojem smo učestvovali svi mi zajedno“, istakao je poslanik Ujedinjene Crne Gore.

Prema njegovim riječima kada je u pitanju agresija Rusija na Ukrajinu, ali kada je u pitanju NATO nad SR Jugoslavijom – tu nema agresije, već je u pitanju „neka intervencija, neko stanje kada želim da se izvinim NATO savezu što sam bio ispod njihovim bombi.

„Hoće li neko da mi kaže koje su to zapadne vrijednosti, a da nisu istočne? Da li Dostojevski, Tolstoj, Ljermontov, Gogolj, Turgenjev, Gorki, pa da nastavim sa muzikom – Stravinskim, Rahmanjinom, Korsakovim itd. – oni nisu učestvovali u formiranju savremene Evrope?“, upitao je.

Dr Dobričanin je upitao da li podržavaju zabranu ruskog jezika, paljenje ruskih knjiga, Azov, desni sektor i one koje ubijaju.

„Ko to traži od nas da ovo izglasamo? Ako su to partneri onda mi moramo da progutamo baš sve ono što nam ostave u usta i glumimo jednu pudlicu koja mora da se tretira? Danas ćemo glasati protiv ove rezolucije, ja ću glasati u ime Ujedinjene CG protiv ove rezolucije ne zbog toga što sam za Rusiju ili Ukrajinu, već što mislim da ova rezolucija dijeli crnogorski narod. Mislim da imamo mnogo pametnije stvari da u ovom Parlamentu raspravimo a to su banane koje su posoljene kokainom, šverc cigareta, sve ove afere koje se danas dešavaju“, zaključio je dr Dobričanin u svojoj skupštinskoj diskusiji.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin apelovao na sjednici Odbora: Pomoći FK Rudar da izađe iz blokade računa

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Nikola Rovčanin apelovao je na današnjoj sjednici …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.