utorak , septembar 29 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Doktorand Maja Čabarkapa odbila stipendiju jer ne želi da učestvuje u režimskim pokušajima zatiranja srpskog naroda u CG

Doktorand Maja Čabarkapa odbila stipendiju jer ne želi da učestvuje u režimskim pokušajima zatiranja srpskog naroda u CG

Pljevljanka Maja Čabarkapa, doktorand mikrobiologije na PMF-UCG, zatražila je od Ministarstva nauke Crne Gore raskid ugovora o dodjeli stipendije za doktorska istrazivanja u Crnoj Gori, o čemu je javnost obavjestila preko svog profila na facebook. Ugovor o dodjeli stipendije za doktorska istraživanja vrijedan preko 52 hiljada evra, potpisala je početkom decembra prošle godine, ali je zbog aktuelne društveno-političke situacije u Crnoj Gori u kojoj aktuelni državni režim “pokušava da zatre Srpsku pravoslavnu crkvu i pravoslavlje u CG” odlučila da raskine ugovor jer ne želi prećutno da gleda I samim tim učestvuje u pokušajima zatiranja “mog srpskog naroda u CG i mog pravoslavlja ”.

O odluci obavijestila je i ministarku nauke, Sanju Damjanović. Poruku Maje Čabarkape prenosimo integralno.

„Poštovana gospođo Damjanović,

Silom prilika bila sam prinuđena da propratim društveno-političke prilike u Crnoj Gori. Tako, već jedno mjesec i po-dva aktivno pratim aktuelna dešavanja, a onda sam samoinicijativno proučila i sastav trenume Vlade i višedecenijski način odlučivanja/djelovanja, te rad parlamenta od 7. novembra 2016. na ovamo.

Nažalost, ustanovila sam diskriminaciju, narušavanje osnovnih ljudskih prava i nedemokratičnost/apsolutizam. Sve bi ovo možda nekako bilo i „podnošljivo i „fair game“ da nisam primijetila i opasne, agresivne, javne i krajnje bezobrazne satanističke tendencije i rituale orkestrirane od strane vladajuće garniture.

Pismo Maje Čabarkape
Pismo Maje Čabarkape

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Screenshot_20200922_210601_com.viber.voip

U Pljevljima velike gužve za pregled kod epidemiologa

Situacija sa širenjem korona virusa je zabrinjavajuće. Danas je u Crnoj Gori evidentirano 296 novo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *