sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Dosta je bilo gledanja na Pljevlja sa razočarenjem

Dosta je bilo gledanja na Pljevlja sa razočarenjem

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović, i rukovodstvo pljevaljskih Demokrata, zajedno sa mladim aktivistima nastavili su obilazak kosaničkog kraja, i između ostalih, posjetili porodicu Gajević u zaseoku Košare.

 

Mještani ovog kraja predočili su predsjedniku Demokrata velike probleme koje imaju u pogledu vodosnabdijevanja, što im umnogome otežava svakodnevni život, a posebno njihove poslove na gazdinstvima koja drže. Nema dileme da se selo ne može oživjeti tako što će ga se lokalni funkcioneri sjetiti i obići samo pred izbore, jer razvoj sela zahtijeva neprekidnu brigu i pažnju nadležnih organa.

 

Na kvalitet života, u ovom lijepom i resursima bogatom kraju, negativno utiče izuzetno slaba putna infrastruktura jer nameće velike troškove mještanima i čini ovaj kraj teško prohodnim i dostupnim, posebno u zimskom periodu. O tome najbolje govori to što je makadamski put koji vodi od glavne magistrale do kuća u zaseoku Košare i prema selu Varine još bez asfaltnog sloja.

 

Kosanički kraj, kao i cjelokupna pljevaljska opština, najbolji su dokaz da ovom kraju trebaju promjene na bolje, odnosno potpuni zaokret u pravcu razvoja, a ne konstantnog uništavanja i nebrige. Raznovrsni i bogati resursi se moraju iskoristiti kako bi vrijedni domaćini na selu mogli da žive od svoga rada.

 

Demokrate imaju viziju novog ruralnog razvoja koju svakodnevno predočavamo mještanima pljevaljskih sela. Ta vizija i  koncept ogledaju se u unapređenju tehnologije i tržišnog djelovanja poljoprivrednika, pomoć mladim poljoprivrednicima, podršku programima penzionisanja poljoprivrednika, ali i razvoj seoskog turizma, biznisa na selu i ekološke politike.

Seoski turizam u kosaničkom, i uopšte pljevaljskom kraju, predstavlja izuzetnu razvojnu šansu ovog kraja jer ovaj kraj pruža jedinstvene prilike ljudima da provedu odmor u nezagađenoj, prirodno lijepoj i zdravoj ruralnoj sredini. A razvoja seoskog turizma nema bez podrške države, bez razvoja preduzetničkog duha mladih koje treba stimulisati da ostanu na selu i bez poboljšanja saobraćajne infrstrukture.

 

Dosta je bilo gledanja na Pljevlja sa razočarenjem. Pljevlja će opet biti motor razvoja sjevera, ali i cijele Crne Gore. Demokrate neće imati predaha dok ne obiđu svako domaćinstvo u Pljevljima. Mi budimo nadu i širimo ogromnu i nevjerovatnu energiju koja će biti presudna za neminovne demokratske promjene i smjenu aktuelne vlasti.

Saopštenje za javnost Demokrata CG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.