subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / DPS Pljevlja: „Nova“ Pljevlja u viziji nove Vlade

DPS Pljevlja: „Nova“ Pljevlja u viziji nove Vlade

Nije moralo proći mnogo vremena da nova vlast na državnom nivou pokaže svoje pravo lice i preko lokalnih partijskih funkcionera pošalje poruku kakva je njihova vizija daljeg razvoja Pljevalja.

Najprije su kroz prijedlog kapitalnog budžeta jasno rekli da neće ulagati u razvoj naše opštine, a potom kroz upravljačke strukture koje su postavili na čelo najvećih privrednih subjekata, Rudnika uglja Pljevlja i TE „Pljevlja“ (EPCG), poručili da se dobit ovih kompanija mora uplatiti u državni budžet. Povrh svega, preko Poreske uprave se vrše pritisci na lokalnu upravu i preduzeća, da ne bi nekim slučajem ostalo novca na računima privrede i Opštine. Dakle, jasno je da je plan nove većine da se u potpunosti unište Pljevlja.

Ako se vratimo samo nepunu godinu unazad, možemo se sjetiti da su i političke kampanje nove državne vlasti započele upravo iz Pljevalja, a da su nakon ostvarenog izbornog rezultata obećavali da će svi „problemi“ našeg grada nestati njihovim dolaskom. Danas, ipak, ostaje nejasno da li je ovo ta dušebrižnička i patriotska vizija „novih“ Pljevalja. A „ekspertska“ vizija zapravo izgleda ovako:

 

  • Svi prethodno započeti projekti finansirani iz državnog budžeta više nijesu u planu;
  • Stop gradnji puteva, stop gradnji vodovoda, stop gradnji u Pljevljima.

Da stvar bude još gora, sve je to stopirano upravo od kadrova iz Pljevalja u novoj Vladi Crne Gore i upravljačkim strukturama, koji su i kreirali državni budžet. A to im je očigledno bilo malo, pa su kroz isti taj državni budžet poručili stop pozitivnom poslovanju u Pljevljima.

I u trenutku kada pomenuti privredni kolektivi ulaze u realizaciju ključnih infrastrukturnih projekata, biće bez ikakvih sredstava na računu.

Isti oni koji su decenijama navodno „branili“ interese Pljevalja i Pljevljaka prethodnih dana javno su podržali da se rudarski novac uplati Podgorici! To što za par mjeseci rudari neće imati ni platu njima nije važno, bitno je da cvjeta nepotizam i urušavanje digniteta kolektiva i institucija.

Uz sve, dobit Rudnika uglja iz 2020. godine je, novoj državnoj vlasti i njihovim „ekspertima“ u Pljevljima, malo, pa odlučiše da bez plata ostave i radnike lokalne uprave i preduzeća, konstantnim blokadama računa od strane Poreske uprave Crne Gore u Pljevljima. Iako su Pljevlja opština koja najurednije izmiruje dugove prema Poreskoj upravi, nova državna vlast poručuje STOP životu u Pljevljima.

I ovo je tek početak rada nove državne vlasti, a već je sve potpuno jasno. Ovo je ta vizija „novih“ Pljevalja u očima naših sugrađana koji se dokopaše fotelja i zarad ličnih interesa ne smiju da kažu STOP urušavanju Pljevalja, stop zaustavljanju razvoja Pljevalja, stop retrogradnim ideologijama „ekspertske“ Vlade.

Poštovani Pljevljaci, zbog dobra svih nas, zbog budućnosti novih generacija, zbog daljeg napretka, ubrzo ćemo na izborima imati priliku da zajednički kažemo STOP ovakvim postupcima i degradaciji Pljevalja!

Opštinski odbor DPS Pljevlja 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.