nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Drašković u Moskvi: Krsni hodovi u CG su ponos cijelog Pravoslavlja 

Drašković u Moskvi: Krsni hodovi u CG su ponos cijelog Pravoslavlja 

“Petrovići su uvijek gledali put Rusije kada je trebalo pomoći Crnoj Gori. Petar Drugi Petrović Njegoš je hirotonisan za vladiku u Petrogradu. Sada, crnogorski režim sami pomen ovih istorijskih činjenica proglašava za antidržavno djelovanje”, rekao je Drašković

Šef informativne službe Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta, Petar Drašković, učestvovao je na okruglom stolu u Moskvi koji je priredila Javna komora Ruske Federacije. Na konferenciji su bili i visoki zvaničnici RF, Ruske pravoslavne crkve, eksperti i aktivisti iz Rusije, Srbije, Bugarske, Grčke i Turske. 

Diskutovalo se o ulozi javne diplomatije i civilnog društva u odnosima Rusije i balkanskih zemalja, očuvanju tradicionalnih vrijednosti i sorošoidnom pritisku na pravoslavnu kulturu. Delegacija Republike Krim istakla je legitimnost referenduma na Krimu i licemjerje dijela međunarodne zajednice koja ne priznaje ovaj izraz narodne volje

Petar Drašković u Moskvi

Drašković je naveo da se u Crnoj Gori ispisuje istorija cijelog Pravoslavlja kroz otpor anticivilizacijskom zakonu protiv Srpske pravoslavne crkve.

Sa okruglog stola u Moskvi

On je kazao da su oči cijelog svijeta uprte u krsne hodove stotina hiljada ljudi koji se ne slažu sa bezbožničkim potezima režima Mila Đukanovića. Istakao je da litija u Podgorici koju su predvodile vladike SPC i Mitropolit kijevski Onufrije predstavlja najveće okupljanje u istoriji Crne Gore. 

“Petrovići su uvijek gledali put Rusije kada je trebalo pomoći Crnoj Gori. Petar Drugi Petrović Njegoš je hirotonisan za vladiku u Petrogradu. Sada, crnogorski režim sami pomen ovih istorijskih činjenica proglašava za antidržavno djelovanje”, rekao je Drašković.

Vladika Leonid

Arhiepiskop vladikavkaski Leonid, potpredsjednik Odeljenja za međunarodne odnose Moskovske patrijaršije, se osvrnuo na napad vlasti na SPC u Crnoj Gori što je pokušaj zatiranja pravoslavnog bića. Posebno je istakao besmislenost tekovina koje lažira Đukanovićeva vlast na bazi 1918. godine.

Izaslanik Moskovske patrijaršije je iskazao punu solidarnost sa vjerujućim narodom u Crnoj Gori i njegovom Crkvom.
Na okruglom stolu je zaključeno da se po svaku cijenu treba suprotstaviti trendovima koji vode podrivanju hrišćanske civilizacije. Naročito je naznačeno očuvanje institucija porodice, braka i moralnih principa. Takođe je pomenuta važnost kulturno-istorijskih veza Rusije i balkanskih zemalja i njene uloge u slobodarskoj tradiciji.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.