subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Đukanovića dočekali gladni radnici Komunalnih usluga i nekoliko pristalica

Đukanovića dočekali gladni radnici Komunalnih usluga i nekoliko pristalica

Predsjednik Crne Gore i predsjednik Demokratske parije socijalista Milo Đukanović boravi danas u posjeti Pljevljima. Jutros oko 10 časova centar grada bio je prepun policije, inspektora u civilu i obezbjeđenja.

Ispred zgrade SO Pljevlja Đukanovića su dočakali radnici Komunalnih usluga, koji su od juče u štrajku, sa transparentom na kom je pisalo GLADNI SMO. Pljevaljska policija pred sam dolazak Đukanovića ispriječila se ispred radnika, a sam Đukanović nije se ni osvrnuo na radnike koji štrajkuju.

Vrlo mali broj pristalica, za raziku od ranijih godina, dočekao je Đukanovića. Između ostalog, među povicima se moglo čuti i Milo lopove.

Prema pisanju portala IN4S predsjednik opštine Igor Golubović pokušao je da rastjera okupljene radnike riječima: Ajde drugi dan ćemo ovo riješiti, nemojte danas da stojite ovde, imamo bitnija posla. Podjećamo, radnici Komunalnih usluga nisu primili 16 plata. Oni traže da se odblokira ralun preduzeća koji je već duže vrijeme u blokadi od Poreske uprave, te da im se omogući da dug od 340 hiljada izmije u ratama. Jedan od zahtjeva je i isplata tri zarade iz 2019. godine.IMG-286322f48c6a753493f16873f87bc3cf-VIMG-efb3ba0737dec07e76f1376ad5f4b046-V

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.