sreda , 12 juna 2024
Početna / Uncategorized / Durutlić: Omladina mora da glasa za svoju budućnost

Durutlić: Omladina mora da glasa za svoju budućnost

Omladina mora da glasa za sebe,svoju budućnost, za radna mjesta koja zaslužujemo, kaže se u saopštenju Predsjednika Foruma mladih SDP Pljevlja.

Stopa nezaposlenosti mladih u Crnoj Gori je nestvarnih 37%,dvostruko veca od opšte stope nezaposlenosti. Ova vijest ne dolazi iz podsaharskog dijela Afrike,ne odnosi se na neku Afričku državu već na Crnu Goru. Ova tužna vijest se ne pominje u izbornoj kampanji vladajuce garniture ovih dana. Pominje se da smo lideri u regionu,da se svi ugledaju na nas,da smo faktor stabilnosti Balkana. Valjda se i 10 godina posle referenduma država brani,samo nam nije jasno od koga?

Možda se i slažemo – država se brani,ali ne od nekih spoljnih faktora već isključivo od onih koji su na vlasti. Ta vlast ih je do te mjere obuzela da su pomislili da je država njihovo vlasništvo. Da je njihova prćija, od koje mogu da uzimaju,rasprodaju koliko hoće, puneći pri tom isključivo svoje džepove. Svak ko pokuša da ih u tome spriječi, naravno biće proglašen izdajnikom države. Ono što treba da bude svim mladima jasno – niko se neće potruditi da nam pomogne,da konačno skrenemo sa ovog puta koji vodi u ekonomski sunovrat ukoliko se mi mladi sami ne potrudimo. Zar omladini,naročito svršenim visokoškolcima koji se nalaze već godinama na listi Zavoda za zaposljavanje nije dosta te priče? Zar vjeruju da se posle godina lažnih obećanja ovaj put nešto promijenilo i da će ovaj put dobiti posao,naravno na određeno? Zar njihovim vršnjacima koji su prinuđeni da rade za mizerno nisko plaćene poslove nije dosta svega? Zar je ovo ono čemu su se nadali? Zar je lakše pokorno slušati i spuštati glavu pred ’moćnim’ ljudima koji zarađuju na njihovoj muci i radu?

Pljevaljska omladina odlazi. Odlazi u Podgoricu i primorske gradove. Radeći poslove konobara, kuvarica,čistačica. Služeći iste one koje glasa već 27 godina,članove njihovih familija, kumove i prijatelje. Socijaldemokratska partija Crne Gore se ne zalaže za ovakav ” ekonomski razvoj“, mi smatramo da možemo moramo i zaslužujemo mnogo više. Mi iz SDP CG smatramo da je omladina pokretačka snaga,koja treba da se konačno probudi i pokaže na izborima da se ne slaže sa aktuelnom,prvenstveno ekonomskom politikom. Omladina mora da glasa za sebe,svoju budućnost, za radna mjesta koja zaslužujemo. Treba da glasa po sopstvenoj savjesti i izboru,a ne znog straha i obećanih poslova nakon izbora. Jer omladina je ta koja će sjutra voditi ovu državu, ona koja je svjesna da se sistem mora mijenjati jer ovaj aktuelni je neodrživ i nepopravljiv.

Zato smatramo da 16. oktobra imate lak izbor. Na glasačkom listiću, pod rednim brojem 2. je SDP. Partija koja je izašla iz Vlade,ostavila sve svoje fotelje,povlastice i stala na stranu naroda. Partija koja je bila, a i dalje je podvrgnuta pritisku kako pozicije tako i opozicije. Partija koja je svojevoljno otišla u opoziciju,samo iz razloga da vrati DRŽAVU SVIMA!

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Autorsko vece mr Zore Jestrovic

Sjutra u 19 sati u organizaciji Biblioteke ”Stevan Samardzic”, u prostorijama citaonice, odrzace se autorsko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.