ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / DVADESET STIPENDIJA ZA UČENIKE SSŠ

DVADESET STIPENDIJA ZA UČENIKE SSŠ

U Srednjoj stručnoj školi dvadest učenika dobiće stipnedije u skladu sa Protokolom o saradnji Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Privredne komora Crne Gore.

Cilj je, kako je rečeno iz ministarstva, unapređenje praktičnog obrazovanja i podsticanje učenja kroz rad, kao najvažnijih prioriteta u oblasti stručnog obrazovanja.
Stipendije važe za učenike srednjih škola po obrazovnim programima koje nedostaju tržištu rada.
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija dodijeliće učenicima SSŠ osam stipendija, Privredna komora devet, a poslodavci („Taša“ i „Grijanje“) stipendiraće tri đaka.
Srednja stručna škola je u svom djelokrugu rada najsloženija srednja škola u Crnoj Gori i šire. U njoj je zastupljeno 25 obrazovnih programa iz devet područja rada.
Direktor Srednje stručne škole mr Bojan Strunjaš, izrazio je zahvalnost Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Privrednoj komori Crne Gore i poslodavcima što su prepoznali značaj srednjeg stručnog obrazovanja, sa posebnim osvrtom na deficitarna zanimanja.
„Ove stipendije predstavljaju ozbiljnu podršku našim učenicima i vaspitno-obrazovnom procesu koji se odvija u našoj školi“, rekao je Strunjaš.

Izvor-facebook

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.