četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Ekselencije” 20. jula premijerno u Pljevljima

Ekselencije” 20. jula premijerno u Pljevljima

Aktuelna pozorišna predstava KIC-a “Budo Tomović” – “Ekselencije”, koja je nastala po tekstu i režiji dramaturga i pisca Obrada Nenezića, biće izvedena u srijedu, 20. jula, u Centru za kulturu Pljevlja, sa početkom u 20 časova.

“Duhovita duodrama u kojoj glavne uloge tumače Žaklina Oštir (nagrada za najbolju glumicu VII MAKADO-a) i Jovan Dabović, donosi priču o izgubljenim identitetima i potragom za njima, gdje niko ne tjera junake da izgube svoj identitet, osim njihovih nesuvislih ambicija i apetita za uspjehom, koji im se čini na dohvat ruke… Ali, kad neplivač skoči u more za bisernom školjkom, ili u rijeku za grumenom zlata, to blago ga neće naučiti da pliva i da spasi svoju ludu glavu. Upravo u tom vakuumu, toj borbi za goli život, nalazi se duhovitost ovog komada, koji nije pristojno nazvati komedijom, jer se, između ostalog, dominantno bavi i bijelom kugom”, piše u saopštenju KIC-a.

Scenografiju je radio Darko Musić, kostime Vera Šoškić, a ton Vladan Pićurić.
Izvor-tvpljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Margita Magi Stefanović – „neponovljiva princeza“ jugoslovenske rok scene

Sklonost prema muzici ćerka jedinica proslavljenog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija pokazuje već u osnovnoj školi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.