ponedeljak , 4 decembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Ekskluziivno: Rašića nisu napali pravoslavci

Ekskluziivno: Rašića nisu napali pravoslavci

Sanina Raščića predsjednika mladih SD napali su pripadnici islamske vjeroispovjesti, saopšteno nam je nezvanično iz Centra bezbjednosti a Raščić je „povukao prijavu protiv Karovića jer ne želi da ima dalje probleme sa njim“, kaže naš izvor iz policije. Podsjećamo, Raščić je za Antenu M kazao da ga je grupa momaka napala na političkoj i nacionalnoj osnovi a mediji su od toga napravili senzaciju aludirajući da je napadnut od strane pravoslavnog življa i pristalica partija koje su osvojile vlast u Crnoj Gori.

Postavlja se pitanje da li ima elemenata za procesuiranje Raščića za širenje panike i izazivanje međuvjerske netrpeljivosti, s obzirom da su njegovu izjavu mediji beskonačno ekploatisali kao dokaz velikih postizbornih tenzija u Pljevljima i mržnje Srba prema Muslimanima. Zašto je Raščić lični sukob riječima „U Pljevljima svi strahujemo, situacija nije dobra“ pretvorio u medijsko naduvavanje širenja panike i izazivanja međuvjerske netrpeljivosti. Slučaj Raščića u velikoj mjeri doprinio je etiketiranju Pljevalja kao grada četnika gdje se Muslimanima sprema koban scenario uz podsjećanja na scenario iz ratnih devedesetih.

Na jučerašnjoj konferenciji povodom dešavanja u Pljevljima, sugrađanin Božo Knežević pozvao je Raščića da javno saopšti imena napadača s obzirom da postoje informacije da nisu pravoslavci. Podsjećamo da smo Raščića, nakon što se u javnosti počelo spekulisati da je napadnut od strane sugrađana islamske vjeroispovjesti, upitali za komentar na šta nam je odgovorio: „Ne želim da se više objavljuje moje ime u medijima. Nemate moju saglasnost ni vi ni drugi. Svako ko je objavio u moje ime nešto što je vezanno za mene tražiću pravnu pomoć“.

Sanin Raščić izjava za Antenu M
Sanin Raščić izjava za Antenu M

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Osjetno zahlađenje, mraz na sjeveru

U Crnoj Gori danas će biti osjetno hladnije, ali bez padavina. Na sjeveru ujutru umjeren …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.