ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Elektroprivreda donirala tri vozila Ministarstvu zdravlja

Elektroprivreda donirala tri vozila Ministarstvu zdravlja

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin, uručio je predstavnicima Ministarstva zdravlja u Vladi Crne Gore ključeve tri terenska vozila iz voznog parka EPCG.

“Vozila su namijenjena zdravstvenim centrima na ruralnom području naše zemlje, što će povećati efikasnost i kvalitet zdravstvene zaštite na području koje, uglavnom, naseljava starija populacija”, saopšteno je iz EPCG.

Državni sekretar u Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović, zahvalio je EPCG i istakao da su donirana vozila od egzistencijalnog značaja i velike pomoći u procesu pružanja zdravstvene njege vitalno ugroženim pacijentima.

“Ulaganje u zdravstvenu zaštitu danas je prioritet u odnosu na sva druga ulaganja. To je pitanje naše egzistencije. Naša obaveza, i profesionalna i ljudska, jeste da brinemo i ulažemo u zdravlje i opstanak populacije, jer svjedoci smo stradanja i bespoštedne borbe zdravstvenih radnika od početka borbe protiv koronavirusa, tokom prošle i ove godine”, kazao je Čađenović.

Rovčanin je još jednom ponovio opredijeljenost EPCG da pomaže zajednici, prije svega, zdravstvenom sistemu.

“EPCG, kao društveno odgovorna kompanija, uvijek se trudi da osjeti potrebe i podijeli sudbinu cijelog društva i zato ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da pomažemo svima kojima je to najneophodnije, a posebno zdravstvenim ustanovama, jer zdravlje građana nema cijenu. To se posebno pokazalo od pojave COVID-a. Nadam se da će vozila koja smo donirali Ministarstvu zdravlja, u tom smislu, biti od očekivane pomoći”, zaključio je Rovčanin.

Predstavnici Ministarstva zdravlja iznijeli su očekivanje da će primjer dobročinstva EPCG biti podstrek i poziv drugim kompanijama i institucijama da se odazovu i pokažu humanost i saosjećanje, u prvom redu, prema ranjivim grupama građana.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Održana konferencija za medije menadžmenta Vodovoda o teškoj finansijskoj situaciji u preduzeću

Menadžment lokalnog preduzeća „Vodovod“ je u sali Skupštine opštine Pljevlja organizovao pres na kome su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.