sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Energetske kompanije pomažu Klinički centar CG

Energetske kompanije pomažu Klinički centar CG

Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektrodistributivni sistem, Rudnik uglja Pljevlja i Klinički centar Crne Gore potpisali su četvorogodišnji Sporazum o finansiranju projekata u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi u vrijednosti od 300 hiljada eura.

Direktor KCCG Jevto Eraković se zahvalio energetskim kompanijama na dosadašnjoj podršci ističući da će sredstva obezbijeđena Sporazumom omogućiti strateški pristup realizaciji projekata koji će doprinijeti modernizaciji, osvremenjavanju i kvaliltetnijem pružanju usluga pacijentima.

“Ovo je jedna od najvećih donacija Kliničkom centru i nadam se da će i drugi privredni subjekti slijediti primjer ove tri energetske kompanije kad je društveno odgovorno poslovanje u pitanju”, kazao je Eraković.

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Igor Noveljić istakao je da Sporazum predstavlja jačanje saradnje koju energetske kompanije već imaju sa Kliničkim centrom Crne Gore.

“Potpisivanje Sporazuma samo je potvrda našeg društveno odogvornog pristupa kada je zdravstveni sistem u pitanju. Istakao bih da je Elektroprivreda prošlog mjeseca donirala sredstva nikšićkoj, pljevaljskoj i bjelopoljskoj bolnici u visini od 60 hiljada eura u cilju jačanja kvaliteta zdravstvene usluge za sve naše građane”, istakao je Noveljić i dodao da će dobri poslovni rezultati Elektroprivredi omogućiti
da dugoročno pruža podršku zajednici u različitim oblastima.

“Podrška Kliničkom centru na ovaj način daje mogućnost menadžmentu da strateški valorizuje projekte koji će omogućiti kvalitetniju dijagnostiku, liječenje i konsultativnu djelatnost”, rekao je izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema Zoran Đkanović, podsjećajući da se CEDIS, koji tek tri godine samostalno posluje, već prepoznaje kao društveno odgovorna kompanija, te da smo upravo Klinički centar podržali u realizaciji projekata vezanih za Kliniku za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola, Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Institut za bolesti djece.

“Posebno je zadovoljstvo što je i danas Rudnik uglja dio projekta koji pomaže podizanje kvaliteta usluga u Kliničkom centru Crne Gore, kao što je bio i prije dvije godine. Naša podrška zdravstvenom sistemu je fokusirana na zdravstvenu ustanovu u Pljevljima koju svake godine pomažemo. Tako smo im ove godine omogućili nabavku ultrazvučnog aparata”, istakao je izvršni direktor Rudnika ugla Slavoljub Popadić,
dodajući da će ta kompanija i u narednom periodu nastaviti da podržava zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, a posebno u Pljevljima.

Menadžeri energetskih kompanija su, takođe, istakli da i pored toga što ove tri kompanije godišnje u budžet Crne Gore uplaćuju blizu 100 miliona eura, osjećaju potrebu da dodatno podupru projekte koji imaju za cilj jačanje kvaliteta zdravstvene usluge za sve naše građane.

 

izvor: cdm.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ograničenje rasta cijene peleta važiće i dalje

Vlada ima obavezu da jednom u roku od tri mjeseca preisputuje važenje odluke o ograničavanju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.