nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / EPCG DOBILA NAGRADU ZA DOPRINOS U OBLASTI ZAŠTITE I ZDRAVLJA NA RADU ZA 2021. GODINU

EPCG DOBILA NAGRADU ZA DOPRINOS U OBLASTI ZAŠTITE I ZDRAVLJA NA RADU ZA 2021. GODINU

U četvrtak, 28. aprila 2022. godine, u Podgorici je, povodom obilježavanja „Svjetskog dana zaštite i zdravlja na radu“, Udruženje zaštite na radu Crne Gore (UZNRCG) upriličilo dodjelu plaketa za doprinos u oblasti zaštite i zdravlja na radu za 2021. godinu. Među dobitnicima u kategoriji pravnih lica, našla se i Elektroprivreda Crne Gore, u čije ime je nagradu primio izvršni direktor, Nikola Rovčanin.

Cilj ove nagrade, kako je istakla koordinatorka projekta UZNRCG, Đina Janković, jeste promovisanje i primjena zaštite i zdravlja na radu.

„Očekujemo da će skretanje pažnje na neke dobre prakse poslodavaca koji ulažu u zaštitu i zdravlje na radu svojih zaposlenih biti podsticaj i primjer drugima, što će, u krajnjem, doprinijeti podizanju kolektivnog nivoa svijesti i dovesti do smanjenja broja povreda na radu, ali i privrednih gubitaka do kojih dolazi zbog povreda na radu, profesionalnih oboljenja i bolesti u vezi s radom“, naglasila je Janković.

Izražavajući zahvalnost organizatoru, izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, ukazao je na činjenicu da je misija Kompanije da, uporedo sa proizvodnjom i snabdijevanjem električnom energijom, unapređuje i odnos prema svojim korisnicima, zaposlenima i ostalim zainteresovanim stranama.

elektroprivreda nagrada

Jedan od glavnih ciljeva EPCG je, bez ikakve sumnje, zadovoljenje standarda u oblasti kvaliteta poslovanja, zaštite i zdravlja na radu, zaštite životne sredine i, razumije se, društvene odgovornosti. Drago mi je što je naša posvećenost prepoznata u cijeloj Crnoj Gori i, s tim u vezi, vjerujem da ova nagrada može da učini ponosnim zaposlene u EPCG, ali i da bude smjernica za dalje djelovanje Kompanije“, kazao je Rovčanin.

eklektroprivreda nagrada 2

 

 

Izvor: Facebook – EPCG

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.