subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / EPCG donirala 40.000 eura za pomoć u liječenju djece

EPCG donirala 40.000 eura za pomoć u liječenju djece

EPCG donirala 40.000 eura za pomoć u liječenju djece

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je 40.000 eura za pomoć u liječenju djece. Izvršni direktor kompanije Nikola Rovčanin kazao je, tokom potpisivanja ugovora sa direktorom Fondacije “Budi human”, da mu posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica što su novčana sredstva usmjerena za liječenje djece, odnosno onima kojima je to najviše potrebno. 

On je pozvao sve državne kompanije da se uključe i na ovaj način pomognu. 

„Pozivam sve državne kompanije, da odluče da pomognu ovu ili neku drugu humanitarnu organizaciju, da bi upravo na taj način pokazali jedan visok stepen i nivo i solidarnosti i društvene odgovornosti. Elektroprivreda zaista pokazuje tu društvenu odgovornost, i prema zdravstvenom sistemu (KCCG, velikom broju Opštih bolnica…), a sada smo se opredijelili da krenemo korak naprijed i opredijelimo značajna finansijska sredstva od 40.000 eura, upravo za Fondaciju čiji je rad u prethodnim godinama prepoznat u crnogorskoj javnosti, i negdje smo upravo i mi prepoznali ovu organizaciju, da usmjerimo finansijska sredstva, koja će, siguran sam, na najbolji način biti upotrijebljena i pomoći u liječenju djece. Zahvaljujem se na saradnji, i mislim da je ovo tek prvi korak“, kazao je Rovčanin. 

Direktor Fondacije „Budi human“ Goran Jovanović, zahvalio je EPCG što su prepoznali njihov humanitarni rad, te naglasio da je novčana pomoć od 40.000 eura najveća donacija koju su dobili u posljednjih šest godina. Fondacija je, kako je objasnio, do sada pomogla u liječenju 85 mališana. 

„Drago mi je da mogu da se zahvalim ovom prilikom Elektroprivredi i njenom izvršnom direktoru što su prepoznali rad Fondacije u proteklih šest godina i na tome šta smo uspjeli sve da ostvarimo. Ova novčana sredstva koja će Elektroprivreda u narednih godinu dana donirati, predstavljaju značajan napredak u tom dijelu da društveno odgovorne kompanije prepoznaju naš rad, i ujedno mogu reći da je ovo najveća donacija koju je Fondacija „Budi human“ primila za svo vrijeme svog funkcionisanja. Nadam se da je ovo prvi korak u našoj daljoj saradnji“, zaključio je Jovanović.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.