sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / EPCG donirala ugalj za pljevaljsko „Grijanje“

EPCG donirala ugalj za pljevaljsko „Grijanje“

Nakon informacije da je gradska kotlarnica u Pljevljima ostala bez isporuke uglja i da bi tokom vikenda građani ostali bez grijanja, izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, Nikola Rovčanin, odobrio je donaciju 20 tona uglja za DOO „Grijanje“.
– Vjerujem da je ovo poslednja grejna sezona iz kotlarnice na ugalj u centru grada, a da već narednu možemo dočekati sa toplotnim izvorom iz TE Pljevlja, ali i čistijim vazduhom – kazao je Rovčanin.

Kako piše Pv informer, pozivajući se na nezvanična saznanja, „Grijanje“ ima značajan dug prema Rudniku uglja za isporučeni ugalj. Nedavno su se oglasili i radnici preduzeća „Grijanje“ koji su saopštili javnosti da su novu grejnu sezonu otpočeli, a da im prethodno data obećanja nisu ispunjena: „I dalje nam se duguju zaostale zarade, i dalje nam se staž za vrijeme grejne sezone ne obračunava sa uvećanim trajanjem… I ovu grejnu sezonu započeli smo bez štrajka zahvaljujući isključivo gospodinu Jasminu Čelebiću, koji ulaže nadljudske napore da ovu firmu postavi na zdravo tlo“.

Iz Odbora direktora „Grijanje“, Pv informeru su saopštili da nema nesporazuma u saradnji između ovog preduzeća i Rudnika uglja, a da će donacija EPCG dobro doći u smislu finansijske potpore i obezbjeđenja dovoljnih količina uglja za rad kotlarnice u Skerlićevoj ulici tokom vikenda.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.