nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Erste banka donirala 40.000 eura za respiratore

Erste banka donirala 40.000 eura za respiratore

Erste banka je uplatila na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti 40.000 eura za dva respiratora. Nacionalno koordinaciono tijelo će respiratore, koji su već dopremljeni u Crnu Goru, rasporediti zdravstvenom sistemu u skladu sa potrebama.

„Ovom donacijom želimo da pomognemo zdravstvenom sistemu da se što spremnije uhvati u koštac sa širenjem koronavirusa, jer su respiratori neophodni u liječenju mogućih budućih težih slučajeva obolijevanja. Istovremeno, kao kompanije i kao pojedinci, imamo dužnost da učinimo sve kako bi potreba za korišćenjem respiratora u crnogorskim bolnicama bila što manja. A to možemo kad smo solidarni i kada se disciplinovano pridržavamo svih mjera i preporuka Instituta za javno zdravlje i nadležnih tijela“, rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke.

„U skladu sa situacijom, nastavljamo da aktivno radimo kako bi posljedice trenutne situacije na naše klijente bile što manje, a kao sistemska banka daćemo svoj puni doprinos održavanju stabilnosti finansijskog sistema Crne Gore.“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *