ponedeljak , oktobar 19 2020
Početna / Vijesti / Društvo / EU donirala 25 000 maski i 15 000 hirurških odijela

EU donirala 25 000 maski i 15 000 hirurških odijela

Evropska unija donirala je Crnoj Gori novih 25 000  maski i 15 000 jednokratnih hirurških odijela. Pomoć je dodijeljena iz zajedničke evropske rezerve medicinske opreme – rescEU, koja je formirana kao posebna komponenta Mehanizma EU za civilnu zaštitu, nakon izbijanja pandemije korona virusa. Pored Crne Gore, opremu je dobila i Sjeverna Makedonije, a njen prevoz omogućila je Njemačka.

„Rezerva rescEU i Mehanizam EU za civilnu zaštitu nastavljaju da dokazuju svoju vrijednost u pružanju pomoći onima kojima je potrebna. Lična zaštitna oprema ostaje neophodna sve dok se borimo protiv korona virusa. Zahvaljujem Nemačkoj što su nabavili i prevezli ovu seriju rescEU opreme“, rekao je komesar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Mirsad Mulić, iskazao je zahvalnost za doniranu opremu i kazao da će biti vrlo značajna u daljoj borbi sa korona virusom.

„Ova donacija je još jedna potvrda partnerskog odnosa Crne Gore i Evropske unije. Svaka donacija i nova isporuka čine Crnu Goru snažnijom u kontinuiranom odgovoru na ovaj izazov“, istakao je Mulić.

Od izbijanja epidemije korona virusa do sada, Evropska unija je Crnoj Gori donirala ukupno 100 bolničkih respiratora, 10 savremenih rendgenskih uređaja i skoro 2 miliona komada lične zaštitne opreme, uključujući hirurške maske, rukavice, kape, zaštitna odijela, kecelje, naočare, navlake za obuću, itd.

Zaštitna odjela,donacija EUpaketi medicinske pomoći

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

te pljevlja

Vukovićev nezakoniti potez stigao na naplatu

Opština Pljevlja počela je otplatu višemilionskog duga Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) nastalom zbog nezakonite odluke …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *