četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / EVROPSKA UNIJA U CRNOJ GORI POKRENULA ONLINE KAMPANJU “EU na dlanu”

EVROPSKA UNIJA U CRNOJ GORI POKRENULA ONLINE KAMPANJU “EU na dlanu”

Korisni savjeti o zaštiti prirode, EU kviz, bajke za djecu, priče o zemljama članicama…

 

(Podgorica, 22. april 2020. Godine) – Pandemija COVID-19 promijenila je živote svih nas. Sada više nego ikad provodimo vrijeme zatvoreni u kući, na interentu, pretražujući sadržaje koji će nam pomoći da ispunimo slobodno vrijeme. Zato su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli online kampanju simboličnog naziva “EU na dlanu”, koja građanima može pomoći da ovaj krizni period prevaziđu sa manje stresa i zabrinutosti.

U narednim sedmicama, svakodnevno će na svojim društvenim mrežama i sajtovima objavljivati kvalitetne i korisne sadržaje, zanimljive svim generacijama. U želji da u ovim trenucima učine nešto dobro za prirodu, veliki dio sadržaja posvetili su upravo njenoj zaštiti. Prateći EU u Crnoj Gori, možete naučiti kako da budete energetski efikasni u svom domu, saznati šta je to zero waste ishrana, naučiti da sadite baštu na vašem balkonu i početi zdravije da se hranite.

Za najmlađe, tu su i evropske bajke koje će im pred spavanje čitati poznati crnogorski glumci. Tokom kampanje, građani će imati priliku i da upoznaju zemlje članice i osvoje vrijedne nagrade kroz EU kviz i igricu.

Tvoja basta

 

 

 

Bajke foto

 

 

 

„Nakon što je Evropska unija izdvojila 3 miliona eura za hitnu pomoć zdravstvenom sistemu Crne Gore i 50 miliona za dugoročni oporavak ekonomije i ugroženih sektora, željeli smo i da pomognemo građanima da što lakše prebrode krizu u kojoj se svi nalazimo. Za njih smo pripremili  zanimljive i edukativne sadržaje, koje mogu da prate individualno ili zajedno sa porodicom. Posebno nam je drago što smo uspjeli da na interesantan način predstavimo kako svi zajedno možemo bolje da brinemo o prirodi i nastavimo to da radimo i kada kriza bude iza nas“, saopšteno je iz EU info centra povodom početka ove online kampanje.

Kulminacija kampanje biće obilježavanje Dana Evrope koje će se, za razliku od prethodnih godina, preseliti na TV ekrane, o čemu će biti više riječi u narednim danima. Partneri Evropske unije u ovoj kampanji su eko edukatorkaAnđela Đurašković, agro-kompanija „La Organica“, glumica Branka Femić i glumac Pavle Ilić, food bloger Damir Moškov i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Eu na dlanu

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kod Šavnika uhapšen Pljevljak zbog droge

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv droga su zajedno sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.