utorak , jul 14 2020
Početna / Vijesti / Politika / Evropski komesar najavio sastanak i sa mitropolitom Amfilohijem

Evropski komesar najavio sastanak i sa mitropolitom Amfilohijem

„SVIJET VAS POSMATRA“

Evropski komesar je poručio da se radi o važnom pitanju za sve i da su zainteresovani za dijalog

Varhelji
Varhelji (Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore)

 

“Ukoliko možemo da vam pomognemo u tom pravcu, …tu smo i zaista bi bio prioritet da se nađe rješenje”, rekao je Varhelji, navodeći da je o tom pitanju kratko razgovarao  na sastanku sa premijerom.

Marković je kazao da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti donijet u skladu sa preporukama Venecijanske komisije, najboljim međunarodnim standardima i praksom.

Vlada Crne Gore@VladaCG

PV @DuskoMarkovicCG: Zakon o slobodi vjeroispovijesti je donijet u skladu sa našim suverenim pravom da regulišemo ovu oblast u skladu sa najboljim međunarodnim standardima i praksom, te preporukama Venecijanske komisije koje smo ugradili u tekst Zakona. (1/3)

View image on Twitter
See Vlada Crne Gore’s other Tweets

„Upoznao sam komesara sa inicijativom Vlade i mojim pismom MPC da zajednički sagledamo najbolja rješenja za implementaciju Zakona i potpisivanje temeljnog ugovora koji je uvijek poželjan model za postizanje ciljeva u odnosima države sa crkvom. Na taj način, još jednom demonstriramo demokratske kapacitete da kroz dijalog i razgovor rješavamo sva pitanja i dileme, i time jačamo odnose međusobnog povjerenja i poštovanja“, kazao je Marković.

 

Izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Vladislav-Bojovic

Upućeni dopisi Savjetu Evrope povodom diskriminacije Srba i progona Crkve u Crnoj Gori

Direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska, Vladislav Bojović uputio je dopise svim članovima Odbora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *